Prognoza meteo pentru România. Ce ne aşteaptă în această iarnă

643
Prognoza meteo pentru România. Ce ne aşteaptă în această iarnă - meteo-1666281663.jpg

Articole de la același autor

Guvernul se pregătește de iarnă. Meteorologii prezenţi la o întâlnire cu prefecții au analizat cum arată prognoza meteo pentru România. Iată concluziile.


"Este adevărat că în această perioadă a anului, mai multe centre sau centrele internaționale care au ca obiect de activitate estimările sezoniere, pun la dispoziție primele astfel de estimări.

Același lucru s-a întâmplat în această perioadă, respectiv în data de 13 ale lunii cum de altfel se întâmplă în fiecare lună cu serviciul Copernicus, care a pus la dispoziție sistemul sau ieșirile modelului multi sistem pe care îl gestionează la nivel mondial și inclusiv pentru Europa.


Când vine iarna în România

Există în acest moment o prognoză sau estimare când ar putea veni iarna în România cu temperaturi de minus în foarte multe regiuni.

Aceste estimări, fie că vorbim despre estimările de la AccuWheather, fie că vorbim de despre estimările de la orice alt centru internațional, cu atât mai mult din momentul de față, reprezintă o medie. Aceste medii nu fac altceva decât să netezească, să elimine extremele.

Prin urmare, nu putem privi la o estimare a temperaturii sau a cantității medii de precipitații pe o lună sau pe întreg sezonul de iarnă și să vorbim despre episoade în care vremea capătă manifestări extreme, adică fie că vorbim despre valuri de frig, fie că vorbim despre episoade de viscol, fie că vorbim despre episoade cu precipitații lichide, abundente sau cu precipitații care să determine acel fenomen de polei, destul de periculos și el iarna.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4436 secunde