Proiect al MAI: Noile prevederi după care polițiștii trebuie să intervină în cazurile de violență domestică

688
Proiect al MAI: Noile prevederi după care polițiștii trebuie să intervină în cazurile de violență domestică - violentadomestica1-1542432378.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică, vineri, un proiect de ordin privind gestionarea cazurilor de violență domestică de către polițiști, scrie digi24.ro

"Proiectul cuprinde o serie de dispoziții ce stabilesc structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care sunt competente să realizeze intervenția la evenimente de violență domestică. Întrucât Poliția Română are deja moduri de intervenție bine stabilite, prin propunerea de ordin prezentată alăturat s-a urmărit ca aceste modalități să fie adaptate la particularitățile cazurilor de violență domestică, fără a necesita antrenarea unor resurse suplimentare", se arată în referatul de aprobare.

Potrivit proiectului, ordinul va reglementa procedura de intervenție a polițiștilor în cazurile de violență domestică, cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea violenței domestice, procedura de emitere și de punere în executare a ordinului de protecție provizoriu.

Intervențiile polițiștilor la cazurile de violență domestică ar urma să se desfășoare ca urmare a sesizărilor realizate de persoanele implicate, de persoanele care au asistat la producerea actelor de violență sau de alte persoane, dar și din oficiu.

În cazul sesizărilor formulate în scris, polițistul care preia sesizarea va gestiona intervenția și emiterea ordinului de protecție provizoriu, indiferent dacă victima reclamă sau nu săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.

Cu ocazia intervenției, polițiștii vor lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și eliminarea riscurilor imediate, iar dacă se impune vor solicita intervenția echipelor medicale. În vederea stabilirii existenței unui risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea persoanelor să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, polițiștii vor evalua situația de fapt pe baza unui formular de evaluare a riscului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Stire din Social : COD GALBEN DE NINSORI LA CONSTANȚA
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Stire din Social : Trageri speciale loto, în week-end
Pagina a fost generata in 2.3424 secunde