Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat

95
Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat<br> - cgcmdz01odamagfzad0yzguzmzi4owi3-1542432609.jpg

Articole recomandate

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă împotriva declarațiilor sale despre activiștii pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, informează Agerpres. "Îmi înaintez demisia ca urmare a campaniei continue de presă împotriva mea", a anunțat el, la sediul guvernului de la Sofia.

Potrivit biroului de presă al guvernului, premierul Boiko Borisov a acceptat în cursul serii demisia lui Simeonov.

Simeonov, care coordona politicile economice și demografice, le-a numit pe activiste "femei pițigăiate" și a sugerat că ele "speculează" situația copiilor bolnavi. El și-a cerut scuze după o săptămână de la publicarea comentariilor sale, dar numai după o ședință cu partenerii de coaliție.

Borisov, care conduce din 2017 guvernul de coaliție unde Simeonov reprezenta alianța de partide naționaliste Patrioții Uniți, și-a cerut și el scuze în numele vicepremierului, dar a declarat că nu poate să-i ceară acestuia demisia fără a periclita stabilitatea executivului, susținut în parlament de o majoritate cu un singur deputat peste minimul necesar.

Este de așteptat ca formațiunea lui Simeonov să continue să susțină guvernul.

Vicepremierul demisionar a afirmat vineri seara că "nu e vorba doar despre mine, nu e vorba despre partidul pe care îl conduc, este vorba despre guvernul în exercițiu, despre care cred că are extrem de mult succes". "Această campanie dăunează popularității și autorității guvernului și devine un obstacol în calea activității sale normale", a apreciat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Stire din Social : COD GALBEN DE NINSORI LA CONSTANȚA
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Stire din Social : Trageri speciale loto, în week-end
Pagina a fost generata in 3.1765 secunde