Proiectul de realizare a teleschiului din Mamaia a fost supus dezbaterii publice

271

Articole de la același autor

Ieri a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de realizare a stației de teleschi în stațiunea Mamaia pe lacul Siutghiol. Prin planul urbanistic de detaliu se propune amplasarea unui complex pentru teleschi nautic, alcătuit dintr-o construcție ce deservește acest tip de funcțiune și un sistem de cabluri și piloni pe conturul traseului.
Instalația de teleschi va avea cinci piloni amplasați în apă, lungimea totală a traseului de cablu fiind de 751 metri. Pilonii vor fi fixați pe fundul lacului cu ajutorul unor plăci de metal.
Cel mai devreme, în toamna anului următor, ar putea începe lucrările de realizare a teleschiului dacă statutul lacului Siutghiol le va permite.
Suprafața de apă necesară pentru realizarea investiției este de 5,8 hectare. În zona de start se va realiza un ponton cu o suprafață de 80,00 mp.
Accesul auto și pietonal în zona unde va fi amplasat teleschiul se va face din bulevardul Mamaia prin realizarea unei alei pietonale.
În ceea ce privește afectarea biodiversității lacului Siutghiol, care a devenit sit Natura 2000, realizatorii studiului spun că au descoperit două specii de păsări, respectiv pescărușul mic și chira de apă în număr nesemnificativ.
Ani Merlă, director în cadrul Direcției Integrare Europeană, Mediu și Programe din cadrul primăriei Constanța a precizat faptul că legislația permite autorităților locale să realizeze studii de fezabilitate pentru proiecte de lucrări pe terenuri aflate în administrarea altor autorități.
Reprezentanții Agenției Regionale de Mediu Galați au cerut elaboratorilor să precizeze cu exactitate stația de plecare a teleschiului, întrucât planul inițial și cel pe baza cărora s-au eliberat avizele nu concordă în acest sens. De asemenea, în raport nu s-a făcut referire la construcțiile aflate la sol, luându-se în discuție dacă se încalcă legislația care prevede că pe spațiul verde sunt interzise construcțiile de orice fel.
Pentru ca proiectul de realizare a stației de teleschi să poată primi autorizația de construire mai sunt necesare a fi luate două avize: de la Direcția Dobrogea – Litoral "Apele Române" și de la Ministerul Transporturilor.
Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au spus că documentația va fi înaintată spre aprobare Agenției Regionale de Mediu Galați, după care va intra în procedura de avizare de mediu, apoi va fi supusă aprobării în ședința de consiliu local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.994 secunde