Protecția Consumatorilor, la dispoziția turiștilor în minivacanța de 1 Mai

364
În săptămâna premergătoare minivacanței de 1-3 mai, în programul tematic al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au fost prevăzute acțiuni de control pentru verificarea prevederilor legale la comercializarea pachetelor de servicii turistice. În acest context, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPR) Constanța a desfășurat peste 15 acțiuni de control la agențiile de turism din municipiul Constanța. Ca urmare a deficiențelor constatate pe timpul acțiunilor de control au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 140.000 lei.
Deficiențele s-au referit la faptul că materialele publicitare turistice nu conțineau toate informațiile necesare conform prevederilor
O.G. 107/1999 sau că agenții economici omiteau să specifice anumite clauze la încheierea contractelor cu turiștii. Lipseau informațiile privind modalitatea de plată, tipul și categoria structurii de primire turistică cu funcțiuni de cazare, categoria de clasificare a structurii de primire turistică cu funcțiuni de alimentație publică. Nici pe bonul de comandă al serviciilor de masă nu erau menționate: all inclusive, demipensiune etc.
CRPC Constanța recomandă tuturor celor care urmează să achiziționeze pachete de servicii turistice de la agențiile de turism să solicite informații complete despre serviciile ce urmează a fi contractate.
Pentru a veni în sprijinul consumatorilor, CRPC Constanța va efectua controale în minivacanța de 1-3 mai. "Vom urmări ca turiștii să fie hrăniți corect, să beneficieze de servicii conform legii", a declarat Bogdan Dima Gavrilă, comisar șef al CRPC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4379 secunde