Protecția Consumatorilor sfătuiește constănțenii să nu cumpere alimente din locuri neautorizate

242

Articole de la același autor

Reclamațiile privind calitatea produselor alimentare sunt printre cele mai frecvente la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Considerând că un client informat este un client mulțumit, CRPC Constanța recomandă tuturor consumatorilor ca, atunci când cumpără produse alimentare, să acorde atenție deosebită etichetei și ambalajului.
"Dacă ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranță pentru consumator și evitați să achiziționați astfel de produse. Nu în ultimul rând, trebuie să verificați cu atenție, pe etichetă, data durabilității minimale și data limită de consum a produselor", ne sfătuiește Mihai Petre, directorul CRPVC Constanța. De asemenea, nu este recomandat să cumpărăm alimente din locuri neautorizate.
În ceea ce privește achiziționarea produselor alimentare nepreambalate, vânzătorul este obligat sa furnizeze următoarele informații pe un afiș sau etichetă: denumirea produsului, data durabilității minimale/data limită de consum (termenul de valabilitate), lista ingredientelor cu potențial alergen și prețul de comercializare, menționându-se prețul pe unitatea de măsură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 26 Aprilie 2010
Stire din Social : Liber la licitarea plajelor
Pagina a fost generata in 1.6293 secunde