Protest la Ministerul Dezvoltării/ONG-urile de mediu nu vor modificarea Legii Urbanismului

223
Mai multe organizații non-guvernamentale de mediu protestează astăzi, în fața sediului Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, între orele 9.00 - 11.00, un miting având ca temă modificarea Legii Urbanismului.

Potrivit inițiatorilor acțiunii de protest, Comisia de Administrație Publică a Camerei Deputaților a început dezbaterea pentru modificarea Legii Urbanismului și aducerea acesteia la forma dinainte de 2008, "în care oricine putea primi orice derogare de la consiliile locale" pentru diferite investiții, iar MDRT emite punctul de vedere al Guvernului, important în decizia deputaților.

Astfel, până în 2008, Legea Urbanismului permitea consiliilor locale să dea prin Planul de Urbanism Zonal /PUZ/ orice modificare de la Planul Urbanistic General /PUG/ solicitată de către investitori.

Prin Ordonanța 27/2008 emisă la presiunea ONG-urilor, guvernul Tăriceanu a redus derogarea posibilă de la PUG la 20%. Ulterior, guvernul condus de Emil Boc a exclus această derogare, cu câteva excepții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3254 secunde