RADET aruncă bomba: "E mai ieftin să te încălzești cu noi decât cu centralele pe gaze"

7918
38
RADET aruncă bomba:

Articole de la același autor

La o lună de zile de când a început furnizarea energiei termice la Constanța, conducerea RADET face apel către constănțeni să-și achite la timp facturile la întreținere și să nu acumuleze datorii. De asemenea, cei care au rămas în urmă cu plata facturilor sunt invitați să facă eșalonări și să înceapă să dea banii. Măsura este necesară pentru ca RADET să poată plăti mai departe agentul termic către Electrocentrale Constanța, astfel încât aceasta să aibă cu ce să cumpere gazele pentru producție.

"Pentru a putea încălzi în continuare consumatorii racordați la sistemul centralizat și pentru a putea beneficia de apă caldă non-stop, ca și până acum, RADET roagă consumatorii să-și achite facturile la timp. Cei care au probleme și au acumulat debite sunt invitați să-și facă eșalonări, să nu fim puși în situația de a sista furnizarea agentului termic", a declarat directorul general interimar al RADET, Liviu Popa.

Acesta atrage atenția consumatorilor că facturile din luna noiembrie vor cuprinde și căldura furnizată în luna octombrie. "Am avut o perioadă de timp călduroasă, care a ajutat consumatorii să realizeze consumuri mai mici, dar, în noiembrie, va fi facturată și cantitatea de energie termică furnizată de la 23 octombrie. Până acum gradul de încasare a fost destul de ridicat, pensionarii fiind cei mai corecți clienți ai noștri", a precizat Liviu Popa.

Potrivit acestuia, Primăria Constanța a plătit deja partea sa din încălzirea consumatorilor racordați la RADET.

"Municipalitatea a plătit în avans banii pentru subvențiile pe noiembrie și decembrie. Banii au ajuns la Electrocentrale Constanța, pentru a achita în avans gazele naturale. Din fericire, anul acesta tot sezonul rece va fi mai ușor pentru constănțenii racordați la sistemul centralizat, datorită faptului că a fost scăzut prețul gigacaloriei la 250 de lei", a completat directorul RADET.

"Mai ieftină este căldura de la RADET!"

Liviu Popa a anunțat și că sunt deja cereri pentru rebranșare din partea celor care au vrut să renunțe la sistemul centralizat, dar, pentru că a fost extinsă subvenția la căldură pentru întreaga populația, s-au răzgândit. "Avem deja aproximativ 20 de cazuri în care nu se mai vrea debranșarea. Solicitanții și-au retras cererile, mai cu seamă că prețul de 250 de lei pentru o gigacalorie, pentru populație, nu mai poate fi o povară pentru cei racordați la sistemul centralizat de încălzire. Am ajuns astfel la Constanța ca încălzirea în regim centralizat să fie mai ieftină decât cea cu centrală de apartament. Iar cei care doresc să revină la sistemul RADET sunt invitați să se reconecteze", a mai spus șeful RADET.

Din calculele acestuia reiese că în cazul apartamentelor cu centrală termică pe gaze costurile cu încălzirea sunt cel puțin duble față de încălzirea în sistem centralizat. "Dacă se pun la socoteală costurile de montare, în jur de 10.000 - 15.000 de lei, cu durata de viață de aproximativ zece ani, dar și consumul de energie electrică pentru funcționarea centralei, de aproximativ 100 - 150 de lei pe lună, calculul lunar pleacă de la aproximativ 300, 500 de lei, la care se mai adaugă și costul gazelor. Cei care fac calculul punctual, doar cu prețul gazelor, fără investiții de amortizat este problema lui, dar și aceia sunt tot bani. În plus, în blocurile unde există debranșări, este obligatorie achitarea unei plăți comune", a explicat Liviu Popa.

Asociațiile de proprietari care au datorii către RADET sunt invitate să stabilească un grafic de eșalonare, până când vor putea plăti întreaga sumă restantă. "Noi întindem o mână de ajutor tuturor celor cu dificultăți, dar trebuie să conștientizeze că este nevoie să plătească încălzirea, astfel încât să nu stăm în frig la iarnă", a mai spus directorul RADET.

CET plătește gazul în avans

La rândul său, directorul tehnic al Electrocentrale Constanța, Dumitru Tamaș, a confirmat faptul că există riscul creării unui blocaj financiar care ar putea determina întreruperea furnizării de apă caldă și încălzire către populație. "După desprinderea de Elcen, Electrocentrale Constanța a devenit o societate de sine stătătoare, care trebuie să cumpere gazele direct de la Romgaz. Această companie vrea plata în avans, cu o lună de zile. Este foarte greu acest lucru, în condițiile în care noi avem datorii de încasat și datorii de dat mai departe, către stat. Din această cauză nu mai găsim înțelegere la bănci pentru credite. Noi nu solicităm plată în avans. Ni s-au dat banii pentru subvenție, dar care acoperă numai o parte din suma necesară", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul tehnic al Electrocentrale Constanța.

Comentează știrea

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Traian Vuia
24 noiembrie 2015
E doar o kesriune de timp pana dispareti lichelelor

Mult nu mai aveti d trait!Sa va vad dupa c intrati in insolventa unde va duceti.....V ati invatat ku salarii mari si s vina prostii s plateasca....Astept s v vad p marginea drumului la sapa domnule Popa

m
24 noiembrie 2015
mm

Sa inteleg ca lliviu popa trece inapoi la RADET cu caldura din apartamentul lui?

zoro
24 noiembrie 2015
obsedat

Acest om e obsedat de lozinca această, e mai ieftin cu Radet ! Să le luam pe rand, pensionarii sunt majoritatea clienților voștri, voi produceți agent termic tot cu gaz, depindeți de subvenții care pot să fie sau nu, de un pret al gigacaloriei făcut după ureche și un sistem vechi. Tot i-l văd ca în capul lui centrala costa 15 000 ron, bine ca juve de euro, dar sa nu îi dau idei, poate a costat atât la dl Făgădău în casă, poate sta la vilă. Sa-l lămuresc pe acest propagandist, locuință cu 3 camere, peste 80 de mp, calorifere supradimensionate ca număr de elementi, toate autorizațiile, manopera, centrală de firma, 12 000 ron. Factura la gaze aici incluzând aragazul si apă caldă, 35 lei. Acum cu căldură la 25 de grade în casa, termoizolata cu ternioane și polistiren, 120 de lei. Așa ca minciuni comuniste și disperate să toarne credulilor. Am văzut ca să consolează cu faptul ca s-au răzgândit 20 de familii, ce penibil pt el, eu tăceam, rad acum de el miile de familii care s-au debranșat anual de la voi. Deci au plecat cu miile și s-au întors 20, mare victorie. Nu va mai vindecați voi niciodată, bune ca am scăpat de voi și eu nu sunt din cei care se vor intoarce la sistemul vostru comunist.

zoro
24 noiembrie 2015
si sa nu uit

Mai sunt și prosti se laudă deși recunosc ca sunt supraindatorati și sistemul devine sensibil și instabil dacă nu incaseaza, amenințând ca opresc apa și căldură. Incredibil, am râs cu lacrimi. Propun dlui Popa să facă stand up comedy după falimentul iminent, acolo chiar mă duc sa-l văd.

viorel
24 noiembrie 2015
absolut

penibil

jale
24 noiembrie 2015
de ce acum?

mai baieti de ce nu v-ati gandit sa fie mai ieftin la voi innainte cand va pupati cu mazare si gasca lui? de aia omul s-a dus dracului la gaze.................

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

fagadau
24 noiembrie 2015
mincinosilor

N ati spus voi ma impreuna cu fagadau ca , caldura pe octombrie va veni impreuna cu cea din noiembrie impreuna amindoua in decembrie? Chiar in cuget a scris.chiar asa mincinosi sinteti sau aveti altzheimer?

boboc
24 noiembrie 2015
Penibil...un articol plin de minciuni

Ce de minciuni...100-150 lei consum curent lunar pt centrala. Eu sunt debransat, am centrala, si platesc 100-max 150 lei curentul pe doua luni la un apartam de 3 camere, tot curentul, nu ceea ce consuma centrala. Consumul de curent al centralei este de 15-20 de lei pe doua luni. Si da, am platit 10.000 lei ca sa pun centrala+instalatia, dar in 4 ani se amortizeaza. La radet plateam 800 lei pe luna pt caldura si apa calda. Deci, un articol plin de minciuni. Debransati-va daca aveti posibilitatea, nu va luati dupa toate minciunile din ziar.

io
24 noiembrie 2015
CALDURA LA CONSTANTA TOT SCUMPA

la Navodari gigacaloria este 180 ron deci unde este mai ieftin ?

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.353 secunde