RADET promite: Apă fierbinte la robinete, în numai câteva secunde

1094
6
RADET promite: Apă fierbinte la robinete, în numai câteva secunde - fotofondradet-1465131436.jpg

Articole de la același autor

De ani de zile, constănțenii se plâng că trebuie să lase apa caldă să curgă la robinet minute în șir până când ajunge la temperatura potrivită pentru a spăla vasele sau a face duș. Sute de litri de apă călâie, facturată sub formă de apă fierbinte, se duc astfel pe canalizare. RADET Constanța pare să fi găsit soluția.

Este vorba despre un proiect experimental de distribuție pe orizontală a apei calde, unde contorizarea se face individual. Primii constănțeni care au deja o astfel de instalație demonstrativă sunt două familii din zona Eden, blocul 35B, scara A, pe strada Soveja. Acestea sunt singurele rămase branșate la sistemul centralizat de încălzire, dintr-o scară cu peste 20 de apartamente. Tocmai de aceea, întâmpinau dificultăți la apa caldă.

"Încă de luna trecută am anunțat că în primele zile ale lunii iunie vom pune în funcțiune un proiect pilot, la un bloc defavorizat, în care au rămas conectate la RADET doar două apartamente, restul fiind debranșate. La înțelegere cu asociația de proprietari, am convenit să montăm această instalație pilot, pentru a demonstra eficacitatea acesteia și am contorizat cele două apartamente pe sistemul de distribuție pe orizontală, am obținut rezultatele pe care le speram. Locatarii sunt extrem de mulțumiți, i-am lăsat câteva zile pentru a se convinge că indiferent de oră au temperatură la apă caldă mai repede decât poate produce centrala de apartament", a declarat directorul general al RADET Constanța, Liviu Popa.

Oricine poate solicita să se reconecteze!

Potrivit acestuia, noul sistem are mai multe avantaje și nici nu este foarte scump. "Un apartament cu o astfel de instalație și astfel contorizat nu mai consumă un volum de apă rece atunci când deschide robinetul de apă caldă, pentru că nu mai există apă rece pe instalație. Fiecare achită consumul pe care îl face în propriul apartament, își controlează costurile, își controlează confortul și avantajul este că oricine din bloc poate solicita să se reconecteze la instalația aceasta, cu contorizare individuală", a mai spus Liviu Popa.

Costă mai puțin decât o centrală de apartament!

Costul instalației demonstrative a fost de 3.000 de lei, din care 1.200 de lei reprezintă numai costul celor două contoare. Dacă primii constănțeni au beneficiat de instalație gratuit, în cadrul proiectului pilor, cei care vor să beneficieze de acest sistem trebuie să plătească.

"Scopul nostru este de a arăta consumatorilor că este mai eficient să rămână la sistemul centralizat decât să se deco-necteze. În schimb, fiecare asociație de proprietari care are probleme cu furnizarea apei calde poate să solicite să îi facem un deviz estimativ și, contra cost, să-i rezolvăm această problemă. Costurile nu sunt mari, nici măcar cât o centrală de apartament, pentru o scară întreagă", a completat directorul RADET Constanța.

Comentează știrea

EU
6 iunie 2016
RADET ......

Nu inteleg de ce este nevoie de o capusa tip RADET intre producatorul de energie termica si consumator. Cred ca CET poate foarte bine sa se organizeze si sa aiba sectorul de productie al agentului termic si sectorul de distributie, fara capusa RADET. Dac punem in balanta si faptul ca este producator de energie electrica, s-ar putea ca in final gigacaloria sa fie mai ieftina, la noi la consumatori si astfel sa se opresca debransarea. Atat timp cat va exista RADET , debransarile vor continua.

Mihai
6 iunie 2016
merge cu aer?

Pai si ce face noul system/instalatia pilot? ma gandesc ca reincalzeste apa rece de pe coloana, ca doar nu o teleporteaza.... Si o incalzeste cu current sau cu gaz.... sau merge pe aer?

LCN
6 iunie 2016
Alta tzeapa?

100% funtioneaza cu energie electrica, Intrebarea este cine va suporta costul energiei electrice consumate de acest dispozitiv. Daca este bansat la instalatia electrica a apartamentului, costul va fi suportat de prorietar; Daca este alimentat de la tabloul de distributie a scarii, costul va fi suportat de toti locatarii de pe scara respectiva. Deci, inca un motiv de scandal. Si de ce cel bransat la RADET sa suporte costurile ptr aceasta instalatie atata timp cat prin contract RADET-ul este obligat sa furnizeze apa calda(nu si rece care este platita tot ca apa calda) Asa ca, tot mai bine cu centrala individuala, consumi ce vrei si cat vrei pe banii tai functie de posibilitati.

tu
6 iunie 2016
si eu

CET nu mai produce energie electrica de cand au trecut de pe pacura pe gaz, de la intrarea in UE. Deaia au luat-o la vale.

Lucian
6 iunie 2016
curent electric ca si centrala:)

Functioneaza cu curent electric ca si centrala de apartament ca doar n-o sa-mi spuneti ca centrala de apartament functioneaza cu aer!...si consuma si centrala de apartament destul ..una peste alta mare scofala nu e nici cu centrala pe gaz caci daca pui cap la cap cheltuielile iesi cam tot pe acolo financiar vorbind!Am vecini care apreciaza la centrala de apartament numai faptul ca nu mai depind de altcineva din pct de vedere al apei calde si al caldurii,in rest se cam apropie cheltuielile!!!..nu mai vb de investitia initiala!!!

Răspuns la: Alta tzeapa?
Adăugat de : LCN, 6 iunie 2016
100% funtioneaza cu energie electrica, Intrebarea este cine va suporta costul energiei electrice consumate de acest dispozitiv. Daca este bansat la...
nn
6 iunie 2016
aprobare

... radetul trebuie sa aiba aprobarea locuitorilor scarii 50% + 1 sa faca aceasta instalatie.

Pagina a fost generata in 0.4564 secunde