RAJA. Trei fântâni arteziene din Constanța au fost puse în funcțiune

452
2
RAJA. Trei fântâni arteziene din Constanța au fost puse în funcțiune - fantana4-1471015689.jpg
Trei dintre fântânile arteziene din oraș, respectiv: fântâna din fața Muzeului de Artă, bazinul "Cascadă" și bazinul "Pescarii" din zona Faleză Cazino Constanța au fost puse în funcțiune ieri, după mai multe probe începute de săptămâna trecută. Lucrările, efectuate de S.C. RAJA S.A. au constat în repararea instalațiilor electrice, a pompelor, a țâșnitorilor și a sistemelor de alimentare cu apă, dar și în igienizarea bazinelor. 


Grupul statuar "Pescarii" este un monument istoric situat faleza Cazinoului din Constanța. Monument istoric de categoria B, grupul statuar a fost realizat din piatră în anul 1959 de către sculptorul Corneliu Medrea, ca un omagiu adus muncii pescarilor. "La început, statuia pescarilor cu năvod era amplasată pe pământ, ulterior în jurul acesteia fiind construit un bazin care să aducă mai aproape de realitate conceptul grupului statuar. De aceea, acesta a reprezentat o prioritate în repunerea în funcțiune a fântânii arteziene construită în jurul lui, cu atât mai mult cu cât zona va fi înțesată de turiști și localnici săptămâna viitoare când Constanța va sărbători Ziua Marinei Române", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.
În prezent se execută lucrări de reparație și la celelalte obiective din municipiu, urmând ca, săptămâna următoare, să fie pornite fântânile din Parcul Far, din Zona Policlinica II și din parcul Casei de Cultură.


Comentează știrea

luk
13 august 2016
Inca 2

Poate va ganditi cum sa reabilitati fantana de la gara si pw cea din Tomis 2. Acolo sa va vad priceperea si dorinta de a indrepta anumite lucruri

luk
13 august 2016
Inca 2

Poate va ganditi cum sa reabilitati fantana de la gara si pw cea din Tomis 2. Acolo sa va vad priceperea si dorinta de a indrepta anumite lucruri

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9572 secunde