Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului diagnosticat recent cu VARIOLA MAIMUŢEI!

408
Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului diagnosticat recent cu VARIOLA MAIMUŢEI! - untitled-1653286552.jpg
Variola maimuţei. Testele serologice efectuate în cazul unui turist englez din Grecia, primul caz suspect de variola maimuţei din ţară, nu au depistat această boală, ci varicelă, a anunţat duminică Departamentul elen de Sănătate Publică, relatează AFP, citată de Agerpres.

Turistul englez, despre care se credea că ar avea variola maimuţei, şi partenera sa de călătorie au fost transportaţi sâmbătă la spital şi plasaţi în izolare.

"Variola maimuţei nu a fost detectată în urma analizelor serologice la bărbatul internat la spitalul Attikon, însă varicela a fost detectată în urma a două testări succesive", a anunţat organizaţia de sănătate publică într-un comunicat.

"Există simptome şi apariţia de leziuni cutanate similare" între cele două boli, a precizat organizaţia.

Variola maimuţei. Mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri de variola maimuţei.

Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers. Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile.




sursa foto: economica.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7778 secunde