Rata de pozitivare, pe platou! Raed Arafat: „Cifrele scad cu excepţia secţiilor de ATI, unde continuă o uşoară creştere”

235
Rata de pozitivare, pe platou! Raed Arafat: „Cifrele scad cu excepţia secţiilor de ATI, unde continuă o uşoară creştere” - raed-1644503171.jpg

Articole de la același autor

Raed Arafat - șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că în România este o tendinţă de descreştere a cazurilor noi de covid. Acesta a declarta, joi, că rata de pozitivare se află pe platou acum, cifrele scad cu excepţia secţiilor de ATI, acolo unde continuă o uşoară creştere, relatează Relitatea.net


„Avem o tendinţă de descreştere, cel puţin la rata de pozitivare putem vorbi de un platou acum, cifrele scad cu excepţia secţiilor de ATI, unde continuă o uşoară creştere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acolo acum cu valul trecut.

Pot să vă spun că în unităţile de primiri urgenţe chiar dacă sunt mai mulţi pacienţi care se prezintă acum vedem 9.000 de pacienţi într-o săptămână, peste 9.000, totuşi starea celor care se prezintă e total diferită, este mai uşoară, mulţi nu există oxigen, nu necesită îngrijiri de terapie intensivă, foarte puţini pacienţi rămân în aşteptarea unui loc şi asta este un lucru pozitiv.


Scăderea pe secţiile de terapie intensivă va fi mai târziu după ce continuă scăderea numărului total al cazurilor infectate şi se opreşte impactul cazurilor care vin din urmă, cele 40.000, cele 30 şi ceva de mii de cazuri zilnice care au fost şi dintre aceste cazuri totuşi o parte pot ajunge la terapie intensivă în câteva zile”, a declarat Raed Arafat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9612 secunde