Reacția BOR în cazul azilelor groazei. A revenit cu precizări

296
Reacția BOR în cazul azilelor groazei. A revenit cu precizări - vasilebanescuinquamphotosoctavga-1688751049.jpg

Articole de la același autor

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a sancționat cu duritate lepădarea de responsabilitate în scandalul căminelor unde bătrânii erau bătuți și înfometați, într-un mesaj ce poate fi interpretat drept un atac la Gabriela Firea. Bănescu a revenit cu precizări, în care spune că textul său se referă la cei care vor fi găsiți vinovați, nu la persoane „care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere“.


„În urma apariției în presă a unei informații care asociază o postare personală a mea pe Facebook cu anumite persoane concrete, care ar fi vizate critic de mesajul meu, fac precizarea oficială că acesta vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate. Nu persoane care nu au legătură cu acest caz si care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere. Mesajul vizează din perspectivă creștină răul, banalizarea lui și denunțarea cruzimii“, este precizarea transmisă presei de Vasile Bănescu.


Știrea inițială


Într-o postare pe pagina sa de socializare, Vasile Bănescu vorbește despre lipsa de asumare a responsabilității în cazul azilelor groazei, într-un text ce poate fi interpretat ca având-o ca țintă pe Gabriela Firea, deși nu-i pronunță niciun moment numele:


„Monstruoasa banalizare a răului, dezumanizare și conștiință împăcată


Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii.


Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd.


Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă.


Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e probă supremă de abjecție și cinism.


Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate. Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează“, a scris Bănescu pe Facebook.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4203 secunde