Reacţia premierului Nicolae Ciucă, după decizia CCR privind portul măştii. Apel către români

223
Reacţia premierului Nicolae Ciucă, după decizia CCR privind portul măştii. Apel către români - nicolaeciuca-1645008795.jpg
Premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel către români să se protejeze în continuare, în ciuda deciziei CCR cu privire la portul măştii de protecţie.


Premierul Nicolae Ciucă a declarat, azi, în şedinţa de Guvern, despre decizia CCR privind neconstituţionalitatea Ordonanţei care se referă la purtarea măştii de protecţie, că deciziile CCR se execută şi că prevederile legii respective sunt încă în vigoare. Şeful Executivului a făcut apel la populaţie să se protejeze în continuare.


Premierul a declarat, legat de comunicatul Curţii Constituţionale, prin care s-a constatat neconstituţionalitatea OUG 192 din anul 2020, pentru modificarea şi completarea Legii 55, privind unele măsuri pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19, că ”deciziile CCR se vor executa”. 


”Avem în acest moment comunicatul şi trebuie să aşteptăm motivarea şi publicarea deciziei, motiv pentru care, formal prevederile sunt în vigoare”, a menţionat premierul.


Premierul a precizat că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe acest subiect, ţinând cont că rata de infectare se menţine la un nivel ridicat.

"Ţinând cont de condiţiile în care rata de infectare se menţine la un nivel ridicat, personal fac apel la populaţie pentru a ne proteja în continuare, la a ne proteja de tot ceea ce înseamnă pericolul acesta al infectării. El se găseşte în continuare la un nivel de risc ridicat", a declarat Ciucă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4303 secunde