Reciclarea deșeurilor, pe înțelesul copiilor

441
Reciclarea deșeurilor, pe înțelesul copiilor - laboratorulverdeinconstanta-1381941047.jpg

Articole de la același autor

r Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns la Constanța

Laboratorul Verde al Reciclării a pornit într-o nouă caravană în școlile din România, ajungând, zilele acestea, în Constanța, la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" și Școala cu clasele I - VIII "Ciprian Porumbescu". Aici, 210 elevi au experimentat colectarea separată într-un mod cu totul inedit.

Lansarea noii Caravane Laboratorul Verde al Reciclării a avut loc în septembrie, în București, la Școala cu clasele I - VIII nr. 307, unde marii câștigători ai ediției anterioare au predat, mai departe, ștafeta colegilor din țară. Astfel, în continuare, proiectul se va desfășura în București, Bacău, Baia Mare, Câmpia Turzii, Constanța, Piatra Neamț, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Tulcea și Zalău.

Adaptat preferințelor copiilor, Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modern, echipat cu tehnologie de ultimă generație. În interiorul laboratorului mobil, ficțiunea și realitatea se suprapun de-a lungul a trei zone de activare: sala de cinema 3D - unde elevii urmăresc aventura a cinci deșeuri de ambalaje către fabrica de reciclare, zona de joc în echipă pe tablete PC - unde aceștia trebuie să colecteze separat cât mai multe obiecte în containerele corecte și cubul magic al reciclării - unde experimentează mecanica reciclării. La finele fiecărui semestru școlar, clasa cu cel mai bun punctaj primește ca premiu o vizită la o fabrică de reciclare, pentru a observa procesul de transformare a deșeurilor de ambalaje în produse noi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.453 secunde