Renault donează sute de calculatoare, în cadrul proiectului "Dublu click pe educație cu Renault"

143
Renault donează sute de calculatoare, în cadrul proiectului

Articole recomandate

Grupul Renault România anunță înscrierile pentru "Dublu click pe educație cu Renault" – un nou proiect de donații de calculatoare. 500 de echipamente IT, recondiționate de partenerul proiectului, asociația Ateliere Fără Frontiere, pot intra în dotarea grădinițelor, școlilor, liceelor și altor instituții din domeniul educației și culturii


Potrivit raportului de țară publicat de Comisia Europeană în martie 2016, mai puțin de jumătate din forța de muncă din România (46%) posedă abilități digitale suficiente, față de 72%, în UE, acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice.


Grupul Renault România încurajează dezvoltarea abilităților digitale în rândul copiilor și tinerilor. Astfel, între 6 aprilie și 6 mai, instituții de învățământ, ONG-uri și asociații situate în județele Argeș și Dâmbovița, dar și în București și Ilfov, pot accesa proiectul Dublu click pe educație cu Renault al Grupului Renault România, creat în parteneriat cu asociația Ateliere Fără Frontiere. 


Grădinițe, școli, licee, facultăți, universități, muzee, biblioteci, din sistemul de stat, dar și organizații nonguvernamentale, care activează în comunități defavorizate, au șansa de a beneficia de echipament informatic (500 de desktop-uri și laptop-uri), donat de Grupul Renault România. Acestea vor fi utile activităților educaționale, de formare profesională sau integrare socială, derulate de către instituțiile de profil. 


Echipamentele sunt recondiționate de persoane în mare dificultate și reintegrate pe piața muncii, angajate la asociația Ateliere Fără Frontiere.


Cei interesați se pot înscrie pe platformele online dedicate proiectului, educlick.ro și daciagroup.com, printr-un formular personalizat. Fiecare aplicant va înscrie un proiect de educație, pentru implementarea căruia îi sunt necesare echipamente informatice. De asemenea, formularul trebuie să cuprindă informații despre instituția respectivă. 


La finalul înscrierilor, un juriu format din reprezentanți ai Grupului Renault România, asociației Ateliere Fără Frontiere și parteneri independenți va analiza toate proiectele și va decide, pe baza unor criterii obiective, care vor fi instituțiile câștigătoare. 


11.000 de copii din Argeș și Dâmbovița au beneficiat de material informatic, prin proiectul de Solidaritate digitală, promovat de Grupul Renault România și Ateliere fără Frontiere, în decembrie 2014. Grupul Renault a donat către 20 de instituții de învățământ (grădinițe, școli și licee) și 8 organizații nonprofit, câștigătoare, 320 de echipamente echipamente IT, calculatoare și laptopuri (lista completă a câștigătorilor aici). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Spectacol caritabil reprogramat
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Stire din Tehnologie : Prăbușire istorică pe PIAȚA PC-urilor
Pagina a fost generata in 0.4131 secunde