Rezervările pentru vacanţe în Grecia sunt în creștere

201
Rezervările pentru vacanţe în Grecia sunt în creștere - symigrecia-1629125120.jpg
Ştirile privind incendiile au avut un efect temporar asupra rezervărilor de servicii turistice în Grecia, apreciază analiştii din industria elenă a turismului, a informat luni publicaţia Kathimerini, citată de Agerpres.

Rezervările pentru vacanţe în Grecia la finalul lunii august şi în septembrie sunt în creştere, ceea ce i-a determinat pe analişti să estimeze că în acest an veniturile din turism vor ajunge la 50% din nivelul înregistrat în 2019, înaintea pandemiei de COVID-19.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4,6 miliarde de euro, faţă de 18,2 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale.

Conform informaţiilor publicate duminică de Protecţia Civilă din Grecia, pericolul de incendiu rămâne "ridicat spre foarte ridicat". Numeroase zone din jurul capitalei Atena, precum şi din sudul insulei Evia şi din nordul Peninsulei Peloponez sunt extrem de expuse pericolului de noi incendii. În aceste zone vegetaţia este foarte uscată, iar vântul care bate cu putere poate transforma orice mic focar într-un incendiu de amploare.

Conform datelor Ministerului elen al Turismului, în iulie au sosit peste 2,36 milioane de turişti, iar de la începutul sezonului turistic, în mai, au fost 3,7 milioane de vizitatori, a informat Kathimerini. În iulie 2019 au fost 3,6 milioane de turişti iar în iulie 2020, 1,4 milioane de vizitatori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2233 secunde