Riscă pușcăria pentru că au furat curent electric. Controale în tot județul

2091
7
Riscă pușcăria pentru că au furat curent electric. Controale în tot județul - bransamenteilegale5-1439307178.jpg

Articole de la același autor

Unii abonați la rețeaua de energie electrică încă mai încearcă să păcă-lească distribuitorii și să fure curent. Ce nu știu este că branșându-se ilegal riscă să fie judecați pentru furt și să ajungă la pușcărie.

Echipele Enel Distribuție Dobrogea, însoțite de agenți ai Poliției Române, au efectuat, zilele trecute, mai multe acțiuni de control la abo-nați din județul Constanța. Verificările au vizat depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitate.

"În urma unei acțiuni dedicate prevenirii și combaterii furturilor de energie electrică, coordonată de Direcția de Ordine Publică din cadrul IGPR, au avut loc aproape 500 de controale și au fost constatate peste 60 de infracțiuni în județul Constanța, prevăzute de Legea nr. 123/2012, privind energia electrică și gazele naturale. În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de energie electrică", au declarat reprezentanții Enel Distribuție Dobrogea.

Astfel, în toate aceste situații, sunt incidente prevederile Noului Cod Penal referitoare la acțiunea de furt, coroborate cu cele ale legis-lației speciale, respectiv Legea Energiei Electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012. Conform legislației în vigoare, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a compo-nentelor instalațiilor electrice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. De asemenea, executarea sau folosirea de insta-lații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă.

Controale frecvente

În 2014, în urma controalelor efectuate cu sprijinul Poliției Române au fost întocmite 340 de plângeri penale în județul Constanța și un total de peste 1.870 în toate zonele deservite de ENEL. În primele șase luni ale acestui an, au fost întocmite deja peste 200 de plângeri penale în județul Constanța și un total de peste 1.500 în toate zonele deservite de Enel.

"Dorim să atragem atenția că branșamentele ilegale și instalațiile electrice improvizate, pe lângă faptul că pun în pericol viața celor care le utilizează, pot fi oricând sursa unui incendiu de proporții. Mai mult, astfel de branșamente perturbă buna funcționare a rețelelor de distribuție, determină situații de supraconsum și sunt, de multe ori, cauza unor întreruperi în alimentarea cu energie electrică, afectând astfel consumatorii branșați ilegal. Din păcate, astfel de tentative au loc chiar și în zonele în care au fost executate recent investiții pentru modernizarea completă a rețelei de energie electrică, astfel încât sunt deteriorate echipamentele nou instalate. Enel a intensificat acțiunile de control pentru a preveni astfel de incidente și pentru a depista situațiile care pot pune în pericol buna funcționare a rețelei de distribuție și a serviciilor aferente. Mai mult, la nivel național, Enel, împreună cu reprezentanți ai Poliției Române și ai Jandarmeriei Române desfășoară activități de identificare a persoanelor branșate ilegal la rețeaua de energie elec-trică sau a unor branșamente și instalații electrice realizate artizanal. Astfel de verificări au loc în mod constant", au mai precizat reprezentanții Enel Distribuție Dobrogea.

Comentează știrea

militaru gheorghe
12 august 2015
Part time

Foarte mulți dintre oameni își blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială și de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viața lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câstige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de e-mail :[email protected].

cta
12 august 2015
tiganii

plimbati-va pe strazile cu tigani, astia nu au platit curentul NICIODATA ! din pacate, in Ro , biserica si tiganii nu platesc mai nimic, primesc gratuit de toate !!!

daniela
12 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

cu dedicatie
12 august 2015
pt enel

dar lucratori enek care dau contuarele inapoi,ce risca/poate isi mai deschid vreo firma,o masina coscara,o vacanta pe coasta de azur/mai verificatii si pe ei.au ajuns din fomisti, mari patroni

tigan
12 august 2015
e

Rasa tiganeasca este superioara celei tomanesti.Nu se vede?

cernavodean..str.1907
12 august 2015
se fura energie electrica..

pe str.1907.la nr.8 din CERNAVODA,locuieste,FAM. FLOREA EMIL.. care timp de 10 ani, n-a cumparat un gram de lemn pentru foc...are 6 camera,iar iarna sta cu ferestrele deschise...daca am incercat sa-l informez pe un lucrator de la ENEL- CONSTANTA,care schimba un contor electric la o famile din zona...mi-a spus la deruta...TU DE CE NU FURI CURENT???CINE TE OPRESTE??? inseamna ca fam.FLOREA EMIL..cotizeaza la...ENEL..va rog verificati urgent..

MUIEL
13 august 2015
corent

astia sunt cei mai mari hoti ...adica ENEL ul ...mi am tras curent de la strada 300m de metrii cu stalpii si cablu meu am dat o gramada de bani si dupa care cei de la MUIEL mia u zis ca intra in propitatea lor ... eu nu mai am nici un drept asupra retelei de curent ..si culmea ca s au mai construit vreo cateva case si iau bransat si pe astia la stalpul meu ..fara asa ma intrebe ...rromania e o tara de kkt

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 August 2015
Stire din Eveniment : Se fură-n draci la Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.4565 secunde