Cum își pot accesa constănțenii dosarele electronice de sănătate

261
1

Articole de la același autor

Dosarul electronic de sănătate conține date și informații clinice, biologice, diagnostice și terapeutice, personalizate, acumulate pe tot parcursul vieții pacienților, aceștia fiind și proprietarii de drept ale acestor informații și date. Pentru a-l accesa, aceștia au mai multe variante la dispoziție: prin intermediul unei matrice de securitate și a parolei de acces (prin intermediul cardului național de sănătate și a codului PIN asociat acestuia), precum și prin intermediul parolei de acces.

Sistemul DES este un serviciu disponibil pentru toți pacienții asigurați și pentru toți furnizorii de servicii medicale, iar inițializarea dosarului se face, la cererea pacientului, de către orice medic care deține o semnătură electronică calificată, potrivit informațiilor CJAS.

Dacă pacientul moare, dosarul acestuia este arhivat în sistem. După expirarea perioadei de păstrare, datele din dosar vor fi fie șterse, fie distruse. 

Comentează știrea

Gabriela
12 august 2015
Cea mai buna oferta!

Super-castig la domiciliu! De ce sa colaborati cu noi? Pentru ca aici puteti castiga rapid bani, cu o munca usoara in timpul liber, fara niciun fel de obligatii si, mai ales, fara stres! Trebuie doar sa va hotarati! Deja suntem foarte multi in aceasta echipa de mare succes! Cereti acum informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2414 secunde