Drama constănțenilor cu boli grave. Tratați de un singur medic, numai în situații de urgență!

209
1
Drama constănțenilor cu boli grave. Tratați de un singur medic, numai în situații de urgență! - dramaconstantenilor-1437494636.jpg

Articole de la același autor

În România, sunt aproximativ 450 de copii care suferă de hemofilie, dintre care 160 prezintă forme severe ale bolii, având cea mai scăzută calitate a vieții, comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene.

În acest context, Asociația Națională a Hemofilicilor din România (ANHR) a derulat primul program integrat de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a copiilor cu hemofilie și a părinților acestora.

Programul "Academia de Hemofilie" a fost organizat timp de o lună și a adunat peste 80 de copii cu hemofilie și părinți ai acestora. Copiii au învățat cum să își administreze intravenos factorul anti-hemofilic. Auto-administrarea factorului reprezintă un pas esențial în direcția implementării tratamentului la domiciliu pentru pacienții cu hemofilie.

"În cadrul Programului național de tratament al hemofiliei și talasemiei, a fost introdusă asigurarea tratamentului de substituție profilactică a bolnavilor cu hemofilie între 0 și 18 ani. Fondurile alo-cate acestui program sunt în valoare de 60,2 milioane lei", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța.

La Constanța, sunt înregistrați 23 de pacienți cu hemofilie care primesc doar tratament de urgență și care sunt sub supravegherea singurului medic hematolog în cadrul Spitalului Județean Constanța, dr. Adriana Apostol. 

Comentează știrea

Mihai
22 iulie 2015
oferta

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati. Cerinte: calculator, conexiune internet , rabdare, cunostinte minime PC, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii . Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8867 secunde