Ce au de făcut constănțenii care nu au card de sănătate

241
1
Ce au de făcut constănțenii care nu au card de sănătate - ceaudefacutconstantenii-1431362796.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii asigurați care nu necesită asistență medicală nu sunt obligați să se adreseze unui furnizor de servicii medicale doar pentru activarea cardului, susțin reprezentanții CJAS Constanța. Acest lucru se poate efectua în perioada următoare, cu ocazia vizitelor la medic, în caz de necesitate, conform drepturilor statuate prin normele legale în vigoare.

"La prezentarea unui pacient pentru acordarea de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, furnizorii aflați în contract cu casa de asigurări de sănătate vor solicita acestuia dovada calității de asigurat, respectiv: cardul național de asigurări sociale de sănătate/adeverința de asigurat cu valabilitate de 3 luni de la data emiterii pentru cei care refuză cardul național din motive religioase sau de conștiință, adeverința înlocuitoare pentru cei cărora li se va emite card național duplicat și vor acorda serviciile prevăzute în pachetul de bază sau minimal, după caz.

În situația în care persoana nu poate prezenta cardul (fie că nu a intrat în posesie, fie nu îl poate prezenta la furnizor) sau din motive tehnice cardul nu poate fi utilizat, se va proceda la verificarea calității de asigurat prin intermediul aplicației instalate pe site-ul CNAS.

În cazul în care persoana figurează neasigurată, se vor acorda serviciile din pachetul minimal, iar pacientul va fi îndrumat către casa de asigurări de sănătate pentru a întocmi procedurile necesare în vederea dobândirii calității de asigurat.

În cazul în care persoana figurează asigurată, se vor acorda serviciile prevăzute în pachetul de bază", susțin reprezentanții CJAS Constanța.

Pentru persoanele cărora nu li s-a emis cardul, situație ce se poate verifica prin intermediul aplicației instalate pe site-ul CNAS, se vor acorda servicii medicale corespunzătoare în baza calității de asigurat/neasigurat, după caz.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6224 secunde