Ce au de făcut constănțenii fără card de sănătate validat

270
1
Ce au de făcut constănțenii fără card de sănătate validat - ceaudefacutconstantenii-1430655355.jpg

Articole de la același autor

Deși data de la care cardul de sănătate a devenit obligatoriu a fost 1 mai, conform reprezentanților CJAS Constanța, asigurații mai pot utiliza adeverința care face dovada de asigurat pentru a beneficia, în perioada următoare, de servicii medicale.

500.000 de carduri de sănătate au ajuns la pacienții asigurați în toată țara, iar numărul lor continuă să scadă în fiecare zi, după ce oamenii le ridică de la casele de asigurări de sănătate.

"Inițializarea acestui instrument medical se poate face atât la medicii de familie, cât și la orice furnizor de servicii medicale.

Sistemul cardurilor va funcționa în pa-ralel cu cel al adeverințelor de la CJAS, cel puțin pentru pacienții care au fost în imposibilitatea de a și-l procura până în acest moment. Măsura vine ca susținere a implementării noului sistem. Fără acest instrument, care va atrage după el și utilizarea dosarului electronic de sănătate, pacientul asigurat se va afla în imposibilitatea de a accesa, pe banii statului, vreun serviciu medical", a explicat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8089 secunde