Cum ne "dregem" după bere și grătare

174
Cum ne

Articole de la același autor

O vacanță "scăldată" în alcool și cu grătare încărcate. Acesta este bilanțul celor trei zile de pe-trecere pe litoral. Pentru cei care au exagerat cu băutura și mâncarea, medicii au câteva recomandări.

"În această perioadă, pacienții cu diverse probleme de natură digestivă care fac excese alimentare se trezesc pe patul de spital. Pe de altă parte, chiar și medicii de familie sunt sunați pentru a recomanda tot felul de remedii și rețete.

Pe lângă faptul că pacienții pot lua de la farmacie, fără rețetă, digestive și antiacide, trebuie să fie eliminate din alimentație zahărul, alcoolul, mâncarea prăjită, uleiurile rafinate și, în general, toate alimentele rafinate, aditivii, margarina și băuturile cu îndulcitori artificiali.

Pentru crizele de pancreatită sau ficat, se recomandă regimul alimentar, bazat pe alimente ușoare, fierturi și multe lichide.

De altfel, dacă durerile nu cedează, pacienții trebuie să ajungă de urgență la cea mai apropiată unitate sanitară. Simptomele pancreatitei acute sunt ușor de recunoscut: durere violentă în partea superioară a abdomenului, amețeli, balonare, greață, vomă, dureri musculare, febră, scaune diareice și chiar dilatarea abdomenului", a explicat dr. Gherghina Rizea, medic primar medicină de familie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2634 secunde