Unde poate fi activat cardul de sănătate

301
Unde poate fi activat cardul de sănătate - undepoatefiactivatcardul-1431263030.jpg

Articole de la același autor

Cardul național de sănătate poate fi activat o dată cu prima vizită la un furnizor de servicii medicale, indiferent că este vorba de un cabinet de medicină primară, spital, ambulatoriu sau laborator, potrivit CJAS.

Prin urmare, asigurații nu trebuie să facă un drum special la medic pentru activare. Cardul poate fi păstrat fără să fie activat, dacă folosirea acestuia nu este necesară.

"Activarea cardului de sănătate se va face o dată cu primul serviciu medical, indiferent că pacientul asigurat merge la medicul de familie sau la un alt furnizor de servicii medicale. Nimeni nu trebuie să meargă la medic special pentru a-și activa cardul. Conform informațiilor furnizate de CJAS, activarea cardului constă în înlocuirea codului PIN inițial (000) cu un cod PIN de patru cifre ales de asigurat, însă nu intră în responsabilitatea medicului de familie sau a vreunui furnizor de servicii medicale să rețină acest nou cod", a explicat, pentru "Cuget Liber", dr. Laura Maria Condur, medic de familie, președintele Asociației Medicilor de Familie "Tomis" Constanța.

Atenție! Folosirea cardului de sănătate nu este necesară la acordarea serviciilor medicale de urgență, deoarece acestea fac parte din pachetul minim, care este destinat atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4993 secunde