Testele de spirometrie, la medicul de familie

211
Testele de spirometrie, la medicul de familie - testeledespirometrie-1431017476.jpg

Articole de la același autor

Medicii de familie ar putea realiza spirometrii - teste de detectare a astmului - la cabinetele proprii, doar în măsura în care își însușesc anumite competențe în acest sens, incluzând și o bună interpretare a rezultatelor, conform dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie.

"Societatea Română de Pneumologie nu are nimic împotrivă ca medicul de familie să facă spirometrii, dacă îndeplinește condiții ca să se înscrie la competență. După realizarea competențelor în ceea ce privesc testele de spirometrie, rezultatele obținute de medicul de familie trebuie să fie verificate de către un pneumolog, pentru a nu exista greșeli de interpretare, adică fals pozitiv sau fals negativ", se precizează într-un comunicat al instituției.

"Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respirație și prin simptome ca lipsa de aer, respirație șuierătoare, senzație de apăsare în piept și tuse. Afecțiunea se agravează în timp și afectează oamenii în mod diferit - de aceea, e foarte important ca pacienții să învețe să țină astmul sub control", a explicat dr. Elena Danteș, medic primar pneumolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6634 secunde