Medicii constănțeni, la capătul răbdării: "Un dezastru total!"

1277
1
Medicii constănțeni, la capătul răbdării:

Articole de la același autor

Prima zi de funcționare a noului sistem de caduri naționale de sănătate pare a fi un adevărat dezastru, după cum susțin medicii de familie constănțeni. Sistemul, potrivit acestora, a funcționat fix 5 minute, și asta înainte de implementarea lui oficială, pe platforma Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

"Am încercat inițializarea cardurilor încă de la primele ore ale dimineții, înainte de ora oficială la care a fost implementat. Din păcate, sistemul a funcționat doar 5 minute!", ne-a precizat un cadru medical.

Reprezentanții medicilor de familie spun că serviciile medicale nu au putut fi validate cu cardul, astfel încât, dacă ar fi fost obligatorie utilizarea exclusivă a cardului, pacienții nu ar fi putut beneficia de acestea, conform drepturilor lor.

"Cardurile primite de pacienți nu au putut fi activate! Am fost nevoiți să utilizăm tot dovada de asigurat și biletul de trimitere de la medicul de familie pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii decontate, însă acea teorie conform căreia serviciile pot fi urcate în sistem după 72 de ore, pentru a fi decontate de Casă, este falsă. Acest lucru nu se poate întâmpla decât o dată cu utilizarea cardului, acesta fiind semnătura asiguratului, iar noi nu ne putem permite să punem pacienții pe drumuri!

De altfel, bolnavii dau vina pe medici pentru problemele din sistem și spun că se vor întoarce în cabinetele medicale să ne ceară socoteală pentru rețetele nevalidate! Solicităm în mod expres reprezentanților CNAS să amâne cu cel puțin o lună sau două implementarea acestui sistem", susțin medicii constănțeni.

Comentează știrea

militaru gheorghe
5 mai 2015
Part time

Oferta extraordinara de lucru! Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected] 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.482 secunde