În ce condiții sunt tratați constănțenii care nu au carduri de sănătate

149
În ce condiții sunt tratați constănțenii care nu au carduri de sănătate - inceconditiisunttratati-1431615350.jpg

Articole de la același autor

Asigurații care nu necesită asistență medicală nu sunt obligați să se adreseze unui furnizor de servicii medicale doar pentru activarea cardului de sănătate. Acest lucru se poate efectua în perioada următoare, cu ocazia vizitelor la medic, în caz de necesitate, conform drepturilor asigurate prin lege.

"La prezentarea unui pacient la un furnizor de servicii medicale aflat în relații contractuale cu CJAS Constanța, se vor solicita următoarele documente: cardul de sănătate sau adeverința de asigurat cu valabilitate de trei luni sau adeverința înlocuitoare pentru cei cărora li se va emite card național duplicat.

În situația în care pacientul nu poate prezenta cardul sau din motive tehnice cardul nu poate fi utilizat, medicul sau furnizorul de servicii medicale vor trebui să verifice calitatea de asigurat prin intermediul aplicației de pe site-ul CNAS.

În cazul în care persoana figurează ca neasigurată, se vor acorda serviciile din pachetul minimal, iar pacientul va fi îndrumat către CJAS pentru a întocmi procedurile necesare dobândirii calității de asigurat.

În cazul în care persoana figurează ca asigurată, se vor acorda serviciile medicale prevăzute în pachetul de bază. Pentru constănțenii cărora nu li s-a emis cardul de sănătate, situație ce se poate verifica prin intermediul site-ului CNAS, se vor acorda servicii medicale corespunzătoare calității de asigurat/neasi-gurat, după caz", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4783 secunde