Ce probleme întâmpină medicii la cardurile de sănătate

140
Ce probleme  întâmpină medicii  la cardurile de sănătate - cerpoblemeintampina-1431525669.jpg

Articole de la același autor

Deși cadrele medicale din clinici și spitale încă trag un semnal de alarmă în privința erorilor din sistemul cardurilor de sănătate, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că în prezent aproximativ 75% din serviciile medicale sunt validate pe baza cardului de sănătate și nu mai sunt semnalate probleme de natură tehnică în utilizarea acestuia.

"În acest moment situația este foarte bună. CNAS a comunicat că au început să crească cazurile de validare a serviciilor medicale pe bază de card. Sunt undeva spre 75%, ceea ce este esențial și confirmă faptul că nu sunt probleme de sistem. Problemele de natură tehnică nu mai sunt semnalate în momentul de față", a precizat ministrul.

Acest nou instrument este emis pentru toate persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani, în timp ce minorii beneficiază gratuit de servicii medicale. Cardul de sănătate conține, practic, doar datele de identificare ale asiguratului (prenumele, numele, data nașterii și codul unic de identificare, la care se adaugă numărul de identificare al cardului și termenul de valabilitate al acestuia), dar, la cerere, medicul de familie poate inscripționa și date medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9875 secunde