România a vaccinat aproape 60.000 de persoane

866
România a vaccinat aproape 60.000 de persoane - covid-1610018255.jpg
Aproape 60.000 de cadre medicale au fost vaccinate în România până miercuri, potrivit datelor oficiale furnizate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Cu un al doilea vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, cel al companiei Moderna, vaccinarea ar urma să crească și mai mult în perioada următoare, atât în țară, cât și la nivelul UE. Însă, cum se situează România la acest capitol până acum?


Miercuri, în ziua în care România a primit a treia tranșă de vaccinuri Pfizer/BioNTech, au fost vaccinate 16.945 de persoane. Astfel, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 începând cu data de 27 decembrie a crescut la 58.554.


CNCAV precizează că în ultimele 24 de ore au fost 66 reacții comune și minore, dintre care: 28 de reacții de tip local, iar alte 38 generale. De asemenea, alte două reacții sunt în curs de investigare.


De la începutul celor aproape două săptămâni de vaccinare, numărul total de reacții adverse a fost de 202 reacții comune și minore, dintre care: 92 reacții locale cu durere la locul injectării, iar 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).


Autoritățile se așteaptă ca, odată cu demararea celui de-al treilea val de vaccinare - pentru populația generală - care ar putea începe în luna aprilie, zilnic să fie imunizați 150.000 de români. Este o cifră optimistă, iar dacă acest trend va fi menținut, atunci toată populația României ar urma să fie imunizată în aproximativ 4 luni.


Agenția Bloomberg transmite că au fost administrate peste 15 milioane de doze de vaccin în 35 de țări, iar vaccinarea celorlalte câteva miliarde va fi una dintre cele mai mari provocări logistice.


În Statele Unite ale Americii, vaccinarea a început pe 14 decembrie, iar până acum au fost administrate peste 5 milioane de doze dintre cele peste 17 milioane distribuite. Asta înseamnă o rată de vaccinare de 1,54 la fiecare 100 de locuitori. 


Potrivit datelor furnizate până la 31 ianuarie, China a vaccinat 4,5 milioane de doze administrate, având o rată de vaccinare de 0,32.


Țara asiatică este urmată de Israel și de Regatul Unit al Marii Britanii, fiecare cu peste 1,3 milioane de doze, rata de vaccinare fiind de 15,14, respectiv 1,95.


Țările care au cea mai mare rată de vaccinare până acum sunt Israelul, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Marea Britanie și SUA.


În analiza Bloomberg, România apare cu informațiile actualizate până la data de 4 ianuarie, cu peste 25.000 de doze administrate și o rată de vaccinare de 0,13.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7515 secunde