România, extrem de vulnerabilă la atacuri cibernetice

314
România, extrem de vulnerabilă la atacuri cibernetice - ataccibernetic-1327914022.jpg

Articole recomandate

Brazilia, India, Mexicul și România sunt considerate printre țările cele mai vulnerabile la atacurile cibernetice și ale criminalității informatice, potrivit unui studiu aprofundat realizat de think-tank-ul Security and Defence Agenda (SDA), cu sediul la Bruxelles.

Acest lucru se datorează faptului că sectorul public și privat din aceste state nu a instituit sistemele corecte și procedurile necesare pentru a se apăra, relevă studiul menționat de Financial Times, preluat de Agerpres.

"Aproape toată lumea este de acord că țările nordice au un scor mare privind securitatea cibernetică, Marea Britanie fiind, de asemenea, foarte puternică", a declarat Brigid Grauman, autoarea raportului. "Dar în altă parte în Europa, mai ales în Polonia, Italia și România, nu există același nivel de reziliență", a precizat ea.

Israelul, Finlanda și Suedia sunt considerate țările cele mai rezistente la atacurile cibernetice asupra sistemelor lor informatice publice și private, conform studiului.

Studiul cuprinde ceea ce numește "testele de stres țară cu țară" privind aproximativ 23 de țări, cu ajutorul unei metodologii elaborate de Robert Lentz, un fost oficial guvernamental american.

Află mai multe despre criminalitatea informatică



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6947 secunde