România, fabrică de șomeri cu master și doctorat!

261
România, fabrică de șomeri cu master și doctorat! - bigthumb130639789623studenti20fi-1352117421.jpg

Ultimele date furnizate de Institutul Național de Statistică arată că în România există în jur de 160.000 de cursanți la studiile de master și mai mult de 23.500 de persoane care vor să obțină titlul de doctor, informează realitatea.net

Pe o piață a muncii în care angajatorii nu pot produce locuri de muncă suficiente pentru a acoperi numărul mare de tineri care ies de pe băncile facultăților, cei mai mulți masteranzi se află în sectorul economic. În ciuda restructurărilor importante la care au recurs instituțiile financiare în perioada crizei, aproape 45 de mii de tineri absolvenți de facultate urmează un master în acest domeniu.

Pe locul al doilea se situează sectorul ingineriei. Aproximativ 37.000 de persoane sunt înscrise la cursuri de master în acest domeniu. Potrivit informațiilor din piață, salariul poate porni aici de la aproape 400 de euro net lunar. Pe locurile 3, 4 și 5 se situează științele sociale și politice; medicina, farmacia și stomatologia și științele umaniste.

Nici doctoranzii nu sunt puțini în România. Într-un top al celor mai căutate sectoare în domeniu, pe primul loc se situează tot ingineria. Locul al doilea este ocupat de Sănătate. Aproape 5000 de persoane sunt înscrise la doctorate în domeniul medicinei, farmaciei și stomatologiei. În sectorul economic, în prezent, sunt puțin peste 2500 de viitori doctori aspiranți, transmite aceeași sursă.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3659 secunde