România trece, în această noapte, la ora de iarnă

238
România trece, în această noapte, la ora de iarnă - oradeiarna-1635579226.jpg

Articole recomandate

Ora de iarnă 2021 în România vine într-un interval diferit faţă de anul trecut, atunci când trecerea la ora de iarnă s-a produs în noaptea de 24 spre 25 octombrie.


Astfel, în acest an, România trece la ora de iarnă în această noapte, respectiv în noaptea de sâmbătă spre duminică (30 - 31 octombrie 2021). Concret, ora 04.00 va deveni ora 03.00, iar duminică vom dormi cu o oră în plus.


Schimbarea orei se face de două ori pe an, în martie şi octombrie.


În martie trecem la ora de vară, atunci când ceasul se dă cu o oră înainte, în timp ce în octombrie se trece la ora de iarnă, atunci când ceasul se dă cu o oră înapoi.


Schimbarea orei de iarnă apare în contextul în care planurile Uniunii Europene de a renunţa complet la ora de vară au fost în zadar.


Acest an ar fi trebuit, în teorie, să fie ultimul în care ţările europene trec la ora de iarnă, însă după toate discuţiiile la nivel european, planul de renunţare la schimbarea orei nu a fost adoptat.


Ora de iarnă este considerată ora standard, astfel că diferenţa dintre ora oficială a României şi UTC (Coordinated Universal Time - n.r. ora universală) este de două ore în perioada orei de iarnă şi de trei ore în perioada orei de vară.


Ziua de 31 octombrie 2021 va avea 25 de ore și va fi cea mai lungă zi din an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6517 secunde