Românii au la dispoziție peste 50.000 de joburi în țară

1824
Românii au la dispoziție peste 50.000 de joburi în țară - anofm-joburi-1688559128.jpeg

Articole de la același autor

La momentul actual, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 50.982 de locuri de muncă.

Dintre acestea, cele mai multe posturi sunt oferite pentru următoarele locuri de muncă: agent de securitate (5.382); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.663); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.531); lucrător comercial (2.343); manipulant mărfuri (1.844); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.623); curier (1.511); ambalator manual (1.368); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.085); ajutor bucătar (1.081); conducător auto transport rutier de mărfuri (958).

Din cele 50.982 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă din țară, pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 2.562 de posturi (tehnician electronică; programator; inginer în diferite domenii de activitate; contabil; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală și așa mai departe). De asemenea, 7.381 sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (conducător auto transport rutier de mărfuri; lucrător comercial; ospătar - chelner; electrician în construcţii; ajutor ospătar). 9.920 de posturi sunt puse la bătaie pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuș mecanic; sudor; fierar betonist; confecţioner asamblor articole din textile; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice). Iar restul de 31.119 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; manipulant mărfuri; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; muncitor necalificat în industria confecţiilor).

De asemenea, Spaţiul Economic European pune la dispoziție românilor un număr de 250 de locuri de muncă. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 104 de joburi în Norvegia pentru farmacist, instalator, electrician și mecanic. În Austria, românii pot aplica pentru 70 de posturi pentru sudor TIG pentru construcție țevi, constructor țevi conform ISO, supraveghetor conducte industriale, sudor TIG/MAG pentru construcție și reparații rezervoare, mașinist, montator instalații, mecanic întreținere instalații, sudor autogen, montator țevi de termoficare pentru construcții, constructor panouri de control, tehnician electrician (instalator), supraveghetor construcții și reparații rezervoare, supraveghetor instalații electrice, supraveghetor instalații mecanice, montator hidraulic (Ermeto). Totodată, Irlanda are 21 de locuri de muncă pentru îngrijitor copii, iar Germania, 17 posturi pentru electronist - specializat in mentenanţă, mecanic industrial, operator utilaje şi instalaţii, muncitor în producţie, zidar, asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie, asistent medical, farmacist, mecanic instalații pentru refrigerare. În Belgia, sunt disponibile 11 locuri de muncă pentru tehnician industrial automatizări și măcelar, iar în Olanda, românii au la dispoziție 10 joburi pentru legumicultor. Pentru cei care aleg Spania, sunt postate 7 locuri de muncă pentru electromecanic-bobinator maşini electrice rotative și tehnician mentenanţă mecanică echipamente industrial. Iar cei care caută un loc de muncă în Malta, pot aplica pentru 7 joburi de manager de cont, agenţi de reactivare/retenţie, inginer mecanic și director executiv operaţiuni. Nu în ultimul rând, Finlanda pune la bătaie 2 locuri de muncă pentru operator CNC, iar Slovenia, un singur post de colaborator proiect departament materiale nanostructurate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2658 secunde