Agenții de securitate, cei mai căutați în România

374
Agenții de securitate, cei mai căutați în România - anofm-comunicat-1686817041.jpg

Articole de la același autor

La nivel național, în momentul de față, 59.061 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate în evidențele în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Din totalul joburilor disponibile la nivel național, predomină posturile de agent de securitate și de muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor.

Clasificarea celor mai multe locuri de muncă puse la dispoziție de ANOFM arată în felul următor: agent de securitate (5.698); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (3.036); lucrător comercial (2.732); curier (2.667); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.657); manipulant mărfuri (2.041); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.521); ambalator manual (1.391); femeie de serviciu (1.225); lăcătuş mecanic (1.122).

Din cele 59.061 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 3.035 sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Este vorba de posturi precum inginer în diferite domenii de activitate, funcţionar administrative, programator, consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie general și contabil. 10.300 de joburi, de asemenea, sunt puse la dispoziție pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale. Vorbim de lucrător commercial, agent de vânzări, curier, casier, vânzător și așa mai departe, 10.867 fiind disponibile celor cu studii profesionale, precum lăcătuș mecanic, sudor, confecţioner asamblor articole din textile, conducător auto transport rutier de mărfuri, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice sau fierar betonist. Restul de 34.859 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale. Aceștia pot aplica pentru posturi precum agent de securitate, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet, manipulant mărfuri, muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii și așa mai departe.

Persoanele care își caută un loc de muncă în străinătate, în Spațiul Economic European au la dispoziție 246 locuri de muncă vacante. În Norvegia, românii pot aplica pentru 140 locuri de muncă de farmacist și muncitor în producție. În Austria, aceștia pot găsi 70 locuri de muncă pentru sudor TIG pentru construcție țevi, constructor țevi conform ISO, supraveghetor conducte industriale, sudor TIG/MAG pentru construcție și reparații rezervoare, mașinist, montator instalații, mecanic întreținere instalații, sudor autogen, montator țevi de termoficare pentru construcții, constructor panouri de control, tehnician electrician (instalator), supraveghetor construcții și reparații rezervoare, supraveghetor instalații electrice, supraveghetor instalații mecanice și montator hidraulic (Ermeto). De asemenea, angajatorii din Germania oferă românilor 14 locuri de muncă pentru electronist specializat in mentenanţă, mecanic industrial, operator utilaje şi instalaţii, zidar, asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie, asistent medical, farmacist și mecanic instalații pentru refrigerare, aer condiţionat şi pompe de căldură. Și Olanda pune la dispoziție 11 locuri de muncă pentru: serigraf; legumicultor; Spania – 9 locuri de muncă, acestea fiind de medic specialist neurologie, medic reumatolog și tehnician mentenanţă electromecanică - automatică echipamente industriale electromecanic-bobinator maşini electrice rotative. Nu în ultimul rând, în Malta, românii au la dispoziție doar 2 posturi, pentru farmacist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4255 secunde