Peste 50.000 de mii de posturi vacante, disponibile în prezent în România

245
Peste 50.000 de mii de posturi vacante, disponibile în prezent în România - anofm-posturi-1686213633.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru cei care își caută un loc de muncă. 54.080 locuri de muncă vacante sunt disponibile, în prezent, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). În fruntea posturilor vacante puse la dispoziție se află cel de agent de securitate, având un număr de 5.567 de locuri de muncă.

Principalele oferte pe care românii interesați le pot accesa prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt următoarele: muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.801), muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.622), lucrător comercial (2.274), curier (2.077), manipulant mărfuri (1.854), ambalator manual (1.572), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.404), femeie de serviciu (1.310), lăcătuş mecanic (1.107), ajutor bucătar (868).

Din totalul de 54.080 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, persoanele cu studii superioare au la dispoziție 3.923 de posturi. Este vorba despre postul de inginer în diferite domenii de activitate, programator, consilier / expert / inspector / referent / economist în economie general, contabil, inspector de specialitate în administraţia publică și așa mai departe. Persoanele cu studii liceale sau postliceale pot consulta un număr de 9.074 de posturi, precum cel de lucrător comercial, de agent de vânzări, curier, casier, vânzător și așa mai departe. De asemenea, persoanele cu studii profesionale pot opta pentru posturile de lăcătuș mecanic, sudor, confectioner asamblor articole din textile, conducător auto transport rutier de mărfuri, operator confectioner industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, material sintetice, fierar betonist și așa mai departe. Pentru această categorie de joburi sunt disponibile 10.096 de posturi. Nu în ultimul rând, persoanele fără studii sau care au doar studii primare / gimnaziale se pot îndrepta către 30.987 de posturi de agent de securitate, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet, manipulant mărfuri, muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii și așa mai departe.

Iar pentru cei care își caută de muncă în străinătate, în Spațiul Economic European, prin intermediul EURES, sunt puse la dispoziție 247 de oferte.

În Norvegia, românii pot opta pentru 140 locuri de muncă pentru farmacist și muncitor în producție. În Austria, cei interesați pot accesa 70 locuri de oferte pentru: sudor TIG pentru construcție țevi, constructor țevi conform ISO, supraveghetor conducte industriale, sudor TIG/MAG pentru construcție și reparații rezervoare, mașinist, montator instalații, mecanic întreținere instalații, sudor autogen, montator țevi de termoficare pentru construcții, constructor panouri de control, tehnician electrician (instalator), supraveghetor construcții și reparații rezervoare, supraveghetor instalații electrice, supraveghetor instalații mecanice și montator hidraulic (Ermeto). În Germania, sunt accesibile 17 locuri de muncă pentru: electronist - specializat în mentenanţă, mecanic industrial, operator utilaje şi instalaţii, inginer proiectant, tehnician constructor (inginerie mecanică), ucenic în tehnologia construcţiilor (structuri metalice), zidar, asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie, asistent medical, farmacist și mecanic instalații pentru refrigerare, aer condiţionat şi pompe de căldură. De asemenea, în Olanda, românii se pot angaja ca serigrafi și legumicultori. Aceste posturi sunt, în total, în număr de 11. Nu în ultimul rând, în Spania, persoanele interesate au la dispoziție 9 locuri de muncă pentru medic specialist neurologie, medic reumatolog și tehnician mentenanţă electromecanică - automatică echipamente industriale electromecanic-bobinator maşini electrice rotative.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES. De asemenea, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5456 secunde