Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” au impresionat juriul CanSat

5453
Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” au impresionat juriul CanSat - fond-eveniment-mircea-cel-batran-1684238173.jpeg

Articole de la același autor

Elevii pasionați de robotică ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” au făcut senzație la concursul CanSat. La a 13-a ediție a competiției internaționale, care a fost găzduită de Universitatea de Vest din Timișoara, au fost admise 14 echipe, iar în urma realizării a două rapoarte și o sesiune de întrebări cu organizatorii concursului, echipa Tomis 9 a fost una dintre cele 8 calificate la faza națională a competiției.

Rezultatul concursului a stabilit poziționarea pe locul I a echipei Tomis 9 și calificarea la etapa finală din Granada, Spania. Tinerii eroi ai marii competiții sunt elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța Iarina Ana-Maria Georgescu, Eric Andrei Ibraim, Vlad Andrei Luțai și Cristina Loredana Popescu din clasa a IX- a, Patrick Andrei Cioranu din clasa a X-a și Alexandru Rareș Târhoacă din clasa a XI-a. În cadrul proiectului, a consemnat profesorul de fizică STEAM, Ion Băraru.

Competiția internațională CanSat se organizează pentru a sprijini politicile comunitare de promovare a educației științifice și tehnice a tinerilor europeni. Regulamentul competiției prevede ca o echipă de elevi, formată obligatoriu din fete și băieți, să proiecteze și să construiască o mică instalație funcțională care să reproducă operațiile efectuate de un satelit. Dimensiunile aparatului trebuie să fie la fel ca ale unei doze de suc.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța are o tradiție în participarea la acest concurs internațional organizat de European Space Agency (ESA) prin compartimentul educațional ESERO.

Marți, elevii câștigători au prezentat, în cadrul unui eveniment susținut la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, proiectul echipei Tomis 9 care a impresionat juriul. Profesorul coordonator, Ion Băraru, a precizat că elevii au lucrat foarte bine în echipă și și-au împărțit sarcinile într-un mod exemplar.

„Eram așa sigur că elevii vor câștiga, încât parcă nici nu m-am bucurat așa tare. Pentru elevi, nu reprezintă o problemă faptul că vizitează alte țări, pentru că ei se exprimă foarte bine în engleză, fiind limba oficială a concursului. Ei sunt autorii acestui succes, profesorii au stat, așa, pe lângă ei și i-a mai împiedicat când vedeau că se ridicau prea tare. Toți elevii din echipă, din toate punctele de vedere au avut contribuții aproape egale. Mă uitam la alte echipe, o fată vorbea și ceilalți nu înțelegeau ce spunea, dar nici ea nu înțelegea. Dar într-o echipă, trebuie să știe toți ce fac”, a menționat acesta.

Proiectul elevilor a avut la bază misiunea de a prelua date din atmosferă și de a le trimite către baza de jos.

„Practic, ce face codul nostru este să preia date din atmosferă și să le trimită printr-un modul LoRa 02, de frecvență 433 de megahertzi, la baza de jos, care este individuală. În doză se află o placă de dezvoltare, pe care am programat-o noi și i-am impus anumite comenzi pentru a prelua toate informațiile de la senzori. Transmisia se face prin unde radio”, au transmis elevii.

Nu în ultimul rând, în cadrul echipei, elevii au fost desemnați să se ocupe și de partea de PR, de partea de testare a senzorilor și evaluare a datelor sau a întocmirii de documente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2544 secunde