Colegiile și liceele de top ale Constanței rămân cu aceiași directori, reconfirmați prin concurs

2241
1
Colegiile și liceele de top ale Constanței rămân cu aceiași directori, reconfirmați prin concurs - fondconcursdirectori-1638212260.jpg
În calendarul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, săptămâna aceasta interviurile au luat o pauză pentru județul Constanța, după ce în data de 22 noiembrie s-a consemnat un... record. Din 10 candidați, șase au reușit să fie admiși cu notă maximă.



Este vorba despre conducerile Liceului Teoretic „Ovidius”, actualele directoare fiind reconfirmate astfel pentru încă un mandat cu „magna cum laude”, dar și directorii liceelor teoretice „Lucian Blaga”, „George Călinescu”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” și directorul adjunct al Școlii gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul”.

Încercând o concluzie acum, înaintea ultimei zile de interviu, de pe 6 decembrie, care oricum nu mai schimbă clasamente, colegiile și liceele de top ale Constanței își păstrează conducerile pentru următorii patru ani.

Și pentru că „târgul” Constanței nu este chiar atât de mare pe cât se crede, iar anonimizarea s-a... devoalat, iată cum stă situația după proba interviului, pe care au ajuns să o susțină 121 de candidați din cei 231 câți participaseră la proba scrisă.

La Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, prof. dr. Vasile Nicoară va conduce, însă, cu un viitor director adjunct interimar (așteptat cu mare interes de cancelaria prestigioasei instituții), același fapt urmând să se întâmple și la Liceul Teoretic „Traian”, unde doar prof. Gabriela Bucovală a susținut interviul pentru funcția de director și a obținut notă maximă. La Colegiul Național „Mihai Eminescu”, managementul pe următorii patru ani va fi asigurat de prof. Bianca Ibadula, în calitate de director, și de prof. Elena Hanu, în calitate de director adjunct.

La Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” actuala conducere și-a reconfirmat cu notă maximă prestanța unui nou mandat de patru ani: prof. Anamaria Ciobotaru și Polixenia Popescu.

Cu nota 10 a promovat interviul și prof. Elisabeta-Ana-Iuliana Linea, actualul director al Liceului Teoretic „Lucian Blaga”.

Nici la Liceul Teoretic „Decebal” nu se va schimba „vârful” organigramei, prof. Liliana Svinarciuc și prof. Adriana Chirațcu promovând interviul, fiecare, cu nota 9,8.

O așa-zisă răsturnare de situație consemnăm la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, unde fostul director adjunct, prof. Sorina Eftime, a obținut notă maximă la interviu, dar postul de director a rămas liber, așa încât urmează a fi ocupat de un interimar numit prin detașare în interesul învățământului de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

La fel de interesantă este turnura pe care a dat-o nota maximă obținută de prof. Vasile Mihăilă pentru funcția de director al Liceului Teoretic „George Călinescu”, el fiind singurul candidat (din trei) care a promovat proba scrisă și care a dovedit, în ciuda scandalului de acum un an, că poate ocupa această funcție prin concurs și nu... la cerere.

Săptămâna viitoare vor susține ultimele patru interviuri pentru funcția de director prof. Elena Enache pentru Grădinița cu program prelungit nr. 6 Constanța, prof. Claudia Nițu – pentru Liceul Energetic, pentru Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă și prof. Cătălin Agafiței – pentru Școala gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu”, gazda perfectă a acestei a doua probe a concursului ediția 2021.



Comentează știrea

Popescu Nicu
30 noiembrie 2021
Concurs directori

actualele directoare sau actualele doamne director?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2984 secunde