Câtă lipsă de bun simţ! Unii constănțeni profită și își depozitează deșeurile în sacii muncitorilor de șantier

10566

Articole de la același autor

Constănțenii profită de sacii muncitorilor care lucrează la conductele de apă, păstrați pentru a depozita în ei pietrișul și pământul ce le rămân de pe șantier, și îi încarcă, la propriu, cu gunoi!

Un cititor ne-a semnalat faptul că, în cartierul în care locuiește, oamenii aruncă sacii de gunoi, la întâmplare, peste sacii muncitorilor. Animalele au împrăștiat ambalajele, căutând ceva comestibil.

„Parcă am luat foc când am văzut că, pe măsură ce trec zilele, gunoaiele depozitate de muncitorii care lucrează la conducte ajung să «curgă» pe carosabil. În afară de lipsa responsabilității civice, se pune întrebarea acum: Cine strânge mizeria!? Un angajat al lucrării de pe Aleea Garofiței spunea, într-o dimineață, că el nu pune mâna să strângă gunoiul aruncat de alții...nu e treaba lui... Locatarii din zonă se declară intrigați, dar, totuși, cine a confundat sacii cu ghena de gunoi, până la urmă??? Sacii sunt plini ochi de gunoi de toate felurile, mai ales acum după sărbătoarea pascală”, ne-a precizat locatarul.

Probabil localnicii au considerat că au prea mult de mers până la ghena de gunoi și au găsit o alternativă mai ușoară. Au considerat că, dacă tot se află sacii muncitorilor pe stradă, pot și ei să-și arunce gunoiul acolo. Și bineînțeles că, puțin câte puțin, zona se umple de gunoaie, atât timp cât fiecare îl copiază pe celălalt care tocmai a aruncat. De la sticle de bere, caserole, pahare de plastic și alte ambalaje, până la candele rămase după Paște, toate sunt împrăștiate pe jos ca într-o zonă uitată de lume. Spiritul civic și, mai ales, bunul simț se pare că nu îi caracterizează deloc pe unii constănțeni.

Aruncarea gunoiului la întâmplare, pe unde circulă atâta lume, nu numai că este un gest lipsit de bun simț față de ceilalți și față de spațiul public, ci reprezintă o bătaie de joc la adresa muncitorilor. Ei sunt, astfel, obligați să suporte lipsa de respect din partea unor cetățeni care le îngreunează munca. Acești cetățeni iau în derâdere, prin faptele lor, chiar și animalele străzii, care se hrănesc din ce aruncă ei pe jos.

Așadar, tragem un semnal de alarmă cu privire la aspectul deșeurilor aruncate pe stradă, în locuri neamenajate, dar și asupra spiritului civic. Să sperăm că oamenii vor înțelege că un mediu curat este esenţial pentru sănătatea noastră și a animalelor din jur. Prin gesturile noastre, putem lua în derâdere oameni pe care nici nu îi cunoaștem. Oricine este responsabil pentru greșelile sale și pentru rezolvarea lor!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3995 secunde