Românii care vor fi încorporaţi obligatoriu, în caz de război. Ce riscă persoanele care refuză

15190
3
Românii care vor fi încorporaţi obligatoriu, în caz de război.  Ce riscă persoanele care refuză - armata-1645629662.jpg

Articole de la același autor

În cazul decretării stării de război, mobilizare sau asediu, Ministerul Apărării Naţionale va mobiliza toţi rezerviştii, iar serviciul militar redevine obligatoriu pentru cei cu vârste între 20 şi 35 de ani.


Potrivit Realitatea.net prin Legea numărul 395 din 16 decembrie 2005, de la 1 ianuarie 2007, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, ultima încorporare a recruţilor pentru militarii în termen fiind realizată în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006.

Totuşi, în contextul crizei din Ucraina trebuie spus că, în anumite condiţii, această suspendare se ridică, iar autorităţile pot apela la mobilizarea parţială sau totală a forţelor pentru întărirea sistemului de apărare. Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, care sunt decretate de preşedinte şi validate de Parlament, Ministerul Apărării (MApN) mobilizează rezerviştii de orice fel.


În primul rând, este vorba de militarii rezervişti voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani care au contracte cu MApN şi sunt plătiţi chiar dacă stau acasă cu 30 la sută din soldă, cu minimum 540 de lei, în cazul unui soldat. Ei trebuie să se prezinte imediat la unităţile militare de care aparţin.  


Totuşi, numărul acestor rezervişti este limitat la câteva mii, aşa că Armata Română s-ar baza pe cei aproximativ 60.000 de rezervişti „clasici”, adică pe cei care şi-au efectuat stagiul militar înainte de suspendarea acestuia şi sunt în posesia unui livret militar. Aceştia ştiu deja la ce unitate trebuie să se prezinte în 48 de ore şi au ataşat livretului un ordin de chemare care conţine şi cupoane de transport valabile pe mijloace rutiere, feroviare, navale sau aeriene. 


Foarte important, în caz de neprezentare la termenul şi locul menţionate în ordin, persoana respectivă va suporta consecinţele Codului Penal, care prevede închisoare de la 2 la 7 ani. Trebuie spus şi că obligaţia de a se prezenta la unităţile militare desemnate revine numai rezerviştilor care au până în 55 de ani, vârsta până la care sunt menţinuţi în evidenţele militarilor în rezervă.


Comentează știrea

EU
25 februarie 2022
tot eu

Nu mai fiti fecalo-fagi. Dezinformarea este cea care ar trebui pedepsita cu puscaria. Informati-va din surse oficiale, nu la Radio Santz.

Constantin Roman
26 februarie 2022
de rahat mental (rahat - lb. turca, = confort -N.B)

Inainte de a spurca presa cu fecalele tale mentale, citeste constitutia, citeste legile statului roman si taci ca sa nu mai curga balele peste mintea babelor care inca n-au tras-o cu mitraliera. Sktir gazerai de tot KKT-ul! AFERIN!

MAPN
1 martie 2022
linia 1

Constantine, pe tine te luam in linia intai!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6401 secunde