Românii pleacă în vacanță de 1 Decembrie și stau acasă de sărbători

398
Românii pleacă în vacanță de 1 Decembrie și stau acasă de sărbători - romaniipleacacopy-1478107476.jpg

Articole de la același autor

Românii au renunțat la călătoriile în afara țării de Crăciun sau de Revelion, preferând să meargă în minivacanța de 1 Decembrie. Potrivit cererilor înregistrate pe unul dintre cele mai mari portaluri de rezervări turistice, cele mai multe rezervări au fost făcute pentru perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2016. Majoritatea turiștilor optează pentru o mini-vacanță de patru nopți, în cuplu sau alături de prieteni.

Cele mai căutate destinații au fost cele recunoscute pentru piețele de Crăciun, cum ar fi Viena și Praga, dar și destinațiile europene cu clima mai caldă, cum ar fi Barcelona, Lisabona, Sicilia, Sardinia și Cipru. Prețul de pornire pentru un city break este de 129 de euro de persoană, cu bilet de avion și trei nopți de cazare incluse) și de 20 euro pentru un bilet de avion spre o destinație europeană.

Interesant este că anul acesta au fost înregistrate de două ori mai multe cereri pentru vacanța de 1 Decembrie decât în anul 2015.

"În 2016, turiștii români nu mai au tradiționala punte între 25 decembrie și 2 ianuarie. Atât Crăciunul cât și Anul Nou se vor sărbători în zile de duminică, motiv pentru care mulți dintre turiștii români au ales să își facă vacanța de iarnă în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie. Prețurile sunt cu până la 50 la sută mai mici decât în perioada sărbătorilor, aglomerația pe marile aeroporturi încă nu se instaurează, deci românii au toate atu-urile pentru a avea o vacanță reușită de 1 Decembrie", a declarat Daniel Truică, reprezentantul portalului.

Perioada liberă generoasă, de patru - cinci zile, i-a încurajat pe români să schimbe destinațiile de city break căutate în anii anteriori, cum ar fi Roma, Londra, Paris și să aleagă destinații cu climă mai blândă și destinații în care au loc evenimente, cum ar fi târgurile de Crăciun, concerte și spectacole.

129 de euro un city break la Roma

Cel mai ieftin zbor dus - întors achiziționat prin intermediul Vola.ro a fost 20 euro de persoană spre Roma. Pentru un city break complet la Roma, prețul de pornire a fost de la 159 euro în care se includ avionul și trei nopți de cazare. Printre cele mai avantajoase oferte au fost city break-urile la Veneția, unde prețul a început de la 129 euro de persoană, cu transportul și cazarea asigurate.

Pachetele către piețele de Crăciun încep de la 299 euro, pentru un city break la Viena cu trei nopți de cazare incluse și transport cu avionul. Pentru un city break în destinații mai calde, precum Barcelona, pachetele au început de la 329 euro de persoană pentru avion și trei nopți cazare. Printre preferințele românilor pentru mini-vacanța de 1 Decembrie se regăsește și Dubai, unde cel mai ieftin pachet de vacanță, format din avion și patru nopți de cazare, pornește de la 860 euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5381 secunde