Rompetrol a donat paturi de terapie intensivă și aparatură medicală pentru Spitalul Județean Ploiești

247

Articole recomandate

KMG International, sub brandul Rompetrol, a achiziționat împreună cu Fundația pentru SMURD 2 paturi de terapie intensivă, echipate individual cu ventilatoare, monitoare funcții vitale, console cu injectomate, infuzomate, și donat către secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Ploiești, cu o valoare totală de 75,000 USD.

„Criza sanitară începută anul trecut nu s-a încheiat, continuăm să rămânem solidari și responsabili față de comunitățile noastre, și să sprijinim personalul medical în gestionarea pandemiei. În această perioadă ne concentrăm eforturile pentru susținerea sectoarelor afectate cum este sănătatea, dar avem și numeroase proiecte în educație – pentru facilitarea copiilor din zone rurale la școala online, formarea profesională a tinerilor, dar și protecția mediului”, a declarat Iskander Abdibaitov, director departament dezvoltare corporativă al KMG International.

Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerințe clinice și oferă pacienților în stare critică monitorizare și îngrijire pe termen lung la standarde înalte de terapie intensivă. Astfel capacitatea de tratament ATI la nivelul Spitalului Județean Ploiești a crescut la 20 pacienți simultan.

„Situația pandemică cu care ne-am confruntat în ultimul an a scos la iveală atât necesitățile de dotare cu sisteme performante în număr adecvat a unităților sanitare aflate în linia întâi, dar și implicarea și responsabilitatea socială a companiilor care activează în țara noastră. Un astfel de exemplu este demersul de față prin care Rompetrol dotează secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Ploiești, crescând astfel capacitatea tehnică și calitatea îngrijirilor medicale acordate în acest spital”, a adăugat dr. Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

La sfârşitul lui 2020, Rompetrol a achiziționat 4 paturi de terapie intensivă echipate cu cele necesare şi au fost donate către Spitalul Județean Constanța și Spitalul Matei Balș București.

Tot în 2020, pentru gestionarea pandemiei, KMG International prin parteneriatele sale cu Fundația pentru SMURD, Asociația Dăruiește Aripi, Crucea Roșie Română a sprijinit comunitățile din Constanța, Prahova și București prin donația de carburant pentru Serviciul de Ambulanță, achiziția de consumabile medicale (măști, mănuși), aparatura medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino), o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate fi folosită oriunde în țară când este nevoie de suplimentarea spațiului de tratament, dar și în situații de calamități și dezastre. Suplimentar Grupul a susținut cu carburant și diferite ONG-uri pentru acordarea de îngrijire medicală specializată la domiciliul pacienților (Hospice Casa Speranței, Dăruiește Aripi) și pentru transportul pacienților în siguranță de acasă la spital, pentru tratament (prin Asociația Magic).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4857 secunde