Rompetrol și SMURD, parteneriat pentru salvarea de vieți

280
Rompetrol și SMURD, parteneriat pentru salvarea de vieți - rompetrolsismurd-1479228824.jpg
KMG International, prin intermediul companiilor membre Rominserv și Rompetrol Gas, continuă să sprijine în 2016-2017 intervențiile medicale de urgență ale SMURD, la nivel național.

Prin intermediul acestui parteneriat, Grupul donează unității de primiri urgențe a Spitalului de Urgență Floreasca un aparat de oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană (ECMO), precum și uniforme pentru voluntarii medicali ai SMURD.

"Înțelegem nevoile sistemului public de sănătate și credem în datoria noastră socială de a contribui la dezvoltarea țării și de a acorda asistență medicală de calitate pacienților. Această inițiativă vine ca o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat în 2009, când am lansat un program de granturi pentru proiecte medicale, cu investiții depășind 5 milioane de dolari, precum și a eforturilor noastre de a menține standarde ridicate de sănătate și siguranță pentru angajații noștri", a declarat Cătălin Dumitru, Vicepreședinte Senior al KMG International. 


Acest parteneriat continuă acor-dul încheiat în 2009, până în 2015, prin care Rompetrol Rafinare a furnizat combustibil pentru elicopterele medicale operate de Inspectoratul pentru Aviație și Serviciul Mobil pentru Urgențe, Resuscitare și Descarcerare (SMURD), facilitând transportul și salvarea vieților a 5.808 persoane rănite și înregistrând 10.347 de ore de zbor. 


"Prin intermediul acestui parteneriat responsabil încheiat cu Rompetrol, începând cu anul 2009, am reușit să susținem activitatea aero-medicală desfășurată de SMURD, prin Inspectoratul General de Aviație. Vom continua această colaborare pentru a dezvolta proiecte vitale, prin intermediul cărora se asigură un sprijin logistic necesar activității desfășurate de serviciul de urgență SMURD pentru a salva pacienții aflați în stare critică, care au nevoie de o intervenție calificată, la cele mai înalte standarde profesionale", a declarat la rândul său dr. Raed Arafat.


v v v


Echipamentul ECMO care asigură oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană va fi folosit pentru a susține funcțiile respiratorii și cardiace ale pacienților din secția de terapie intensivă, precum și în timpul transportului acestora de către echipajele SMURD. La nivelul țării, există doar câteva aparate ECMO în sistemul de sănătate, prețul unui singur dispozitiv ridicându-se la circa 55.000 de euro. Dispozitivul mobil donat de Rompetrol este primul de acest fel din sistemul național de sănătate, fiind utilizat în transportul de urgență al pacienților. 


În același timp, Rompetrol Gas a contribuit la achiziția uniformelor pentru voluntarii medicali (peste 750 la nivel național), ei având un rol semnificativ în asigurarea primului ajutor persoanelor rănite în accidente rutiere.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3022 secunde