Salariații serviciului de ambulanță se pregătesc de grevă

298
Aproape 10.000 de angajați ai serviciului de ambulanță, dintre care 7.000 sunt cadre medicale, vor face grevă de avertisment, pe 11 noiembrie, dacă nu li se măresc salariile cu minimum 50%, a anunțat, ieri, președintele Federației Naționale Ambulanța, Tudor Damian.
Solicitarea de majorare a salariilor a fost înaintată autorităților pe 1 noiembrie. Federația Națională Sindicală Ambulanța a început deja strângerea de semnături pentru protest.
Reprezentații federației consideră ca majorarea salariilor ar motiva personalul să nu plece din cadrul serviciului public de ambulanță și ar ajuta la pregătirea profesională la standarde europene.
De proteste se pregătesc și ceilalți angajați din Sănătate, după ce, luni, negocierile sindicaliștilor din Federația Sanitas cu ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, au eșuat. Ministerul Sănătății a propus o majorare a salariilor cu până la 7%, însă cadrele medicale afiliate la Sanitas nu au fost mulțumite și au anunțat că vor declanșa greva generală pe 20 noiembrie. "Vom purta din nou negocieri, joi seară sau vineri dimineață, iar dacă nici atunci nu vom cădea de acord, vom face un miting în Capitală pe 11 noiembrie, urmând ca pe 14 noiembrie să intrăm în grevă de avertisment, iar pe 20 să declanșăm greva generală", a amenințat președintele Sanitas, Marius Petcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.025 secunde