Salariul minim se majorează, dar nu și pentru cei cu studii superioare!

630
Salariul minim se majorează, dar nu și pentru cei cu studii superioare! - bani-1574759629.jpg

Articole recomandate

Salariul minim pe economie va fi majorat, dar nu va mai exista diferențiere în funcție de studii, scrie romaniatv.net


 Premierul Ludovic Orban a explicat, astăzi, la începutul ședinței de guvern, de ce salariul minim nu va crește cu 100 de lei, așa cum promisese PSD. "Sigur că această temă a salariului minim pe economie este o temă pe care există o varietate mare de puncte de vedere exprimate, care nu întotdeauna converg. Am încercat să căutăm o formulă de creștere a salariului minim care să țină de date obiective din economie, pe indicatori economici, care să țină cont de realități, dar să atingă și obiectivul salariului minim. Analizând creșterile, putem constata că nu a existat o regulă precisă în ultimii cinci ani, că această regulă s-a făcut pe fază de voință din partea Guvernului și nu pe baza luării în calcul a unor elemente. Creșterea salariului minim trebuie să aibă la bază niște elemente care țin de profitabilitatea firmelor. Prin creșterea salariului minim am încercat să nu afectăm profitabilitatea companiilor", a declarat Orban. 


Este aproape sigur. Guvernul Orban va susține o majorare a salariului minim cu 7,2%. Decizia ar urma să fie luată oficial astăzi. Mai mult, Guvernul Orban va elimina salariul diferențiat în funcție de studii.


Surse din Guvern spun că Executivul va susține, în cadrul discuțiilor de azi cu patronatele, sindicatele și BNR, varianta ca salariul să fie majorat cu 7,2%, adică o creștere netă de 83 de lei. În plus, de la 1 ianuarie, ar dispărea salariul minim diferențiat pentru studii superioare și medii.

Guvernul a elaborat trei scenarii privind creșterea, începând cu ianuarie 2020, a cuantumului salariului minim brut pe economie, potrivit unui document guvernamental obținut de STIRIPESURSE.RO.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3383 secunde