Salvaţi Copiii: 95% dintre familiile vulnerabile nu pot acoperi nevoile de bază ale copiilor

283
4
Salvaţi Copiii: 95% dintre familiile vulnerabile nu pot acoperi nevoile de bază ale copiilor - ad-1669105273.jpg

Articole de la același autor

Un procent de 95% dintre familiile vulnerabile nu pot acoperi nevoile de bază, cum ar fi medicamente sau consultaţii medicale pentru o problemă de sănătate, alimente sau alte bunuri de strictă necesitate pentru copii, cheltuieli legate de educaţia acestora, facturile cu utilităţile locuinţei, pe fondul crizei socio-economice, indică un sondaj al Salvaţi Copiii România, potrivit Digi24

Ancheta a fost realizată în perioada 21 - 31 octombrie în rândul familiilor beneficiare ale programelor organizaţiei.

Datele anchetei realizate de Salvaţi Copiii România arată că 96% dintre aceste familii au indicat printre sursele de venit transferurile sociale (alocaţii, indemnizaţii, burse şi ajutoare sociale), pentru mai mult de una din zece gospodării (12%) acestea constituind unica sursă de venit.

Peste o treime dintre gospodăriile cuprinse în eşantion (38%) au trei sau mai mulţi copii, iar 8% - cinci sau mai mulţi.

Un procent de 19% dintre gospodării primesc sume de bani de la rudele care muncesc în străinătate, iar pentru 5% acestea reprezintă unicul venit al familiei (exceptând transferurile sociale). Pentru 98% dintre gospodării cheltuielile s-au majorat.

Comentează știrea

Tot Ei
22 noiembrie 2022
noi și ai lor

"Puirea" le asigura pomana de la stat! Dacă nu ești în stare sa ai grije de ceea ce faci, de ce produci? Pentru expoziție!!!?????

saracu miki
22 noiembrie 2022
saracii romaniei

romania este pe ultimul loc in ue la procentul din buget alocat pentru "pomana de la stat", adica asistenta sociala pentru saraci si problema si mai imporatanta este ca romania este la o distanta uriasa de celelate state la diferenta dintre procentul alocat de noi si cel alocat de ei; cu toate astea un numar foarte mare dintre romani considera ca ar trebuie eliminate cu totul; este cred foarte clar ca noi avem o foarte mare problema de perceptie sau poate doar educatie pentru ca eu nu cred ca ceilalti gresesc - eu raman la parerea ca noi gresim

Popescu
23 noiembrie 2022
Parinti vinovati

E normal sa nu aiba bani de mancare atata timp cat marea majoritate a parintilor sunt asistati sociali( puturosi) iar altii beau pana si bruma de bani din alocatii. Nu incurajati lenea , oferitile locuri de munca si daca refuza luati-le copiii!

⛔Saracie⛔
29 noiembrie 2022
⛔Saracie⛔

Pe teorie aici e la economie de piata (capitalista modelul mai clar). Ai saracie mereu, inclusiv si la extreme, Credeti ca la Premiantul fara prea multa istorie nu sint saraci ? (au si cele mai multe portavioane). Procentual si 50% sa fie, poate sa nu aiba impact ! (ai 100 lei alocatie pe luna si hraneste 1 copil !). La noi la limita subzistenteti un procent semnificativ (20% sau cit o fi) de se vede pe ziar ca se dau de la UE alimente (2 mil. pachete parca). Gandirea moderna la ai nostrii zice ca ne trebuie racheta intercontinentala de interceptare cu strigate de foame la semzor pe Carpato-Danubiano-Pontic. Alt indicator, 5 mil. de migranti de ce oare? (nu avem si noi istorie si loc bun cu verdeata?). Maslow schema de bunastare (se aplica si individual), macar de 1Nivel sa treci altfel nici bani de lumanare nu o sa avem la individual. ⛔[911 Alerta Cenzura Puternica]⛔

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1588 secunde