Șansă de încadrare în muncă a persoanelor cu handicap

171

Articole de la același autor

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități se va desfășura, anul acesta, sub egida "Pot ce poți și tu, angajează-mă". Cu această ocazie, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza, la nivelul întregii țări, o serie de evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Pe plan local, acțiunile se vor desfășura în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități, care își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio - profesională a persoanelor cu dizabilități.

Potrivit legii, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5012 secunde