Ajutoare pentru elevii din zonele defavorizate ale Mangaliei

332
Ajutoare pentru elevii din zonele defavorizate  ale Mangaliei - ajutoare-1538756078.jpg
Elevii din zonele defavorizate ale municipiului Mangalia vor primi sprijin pentru a putea frecventa școala. Consiliul Local al Municipiului Mangalia a aprobat, în ședința de la sfârșitul acestei săptămâni, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ, dar și social.

Astfel, aleșii locali au adoptat proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare financiare pentru preșcolarii și elevii care locuiesc în zonele Herghelie, IAS, Fruviileg-Zootehnie, precum și alte zone defavorizate ale orașului. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, proveniți din familii cu venituri reduse, s-a aprobat acordarea sumei de 8,5 lei pe zi lucrătoare pentru preșcolari, precum și decontarea costului biletelor de transport pentru toți acești copii, care merg la școlile și liceele din Mangalia.

Un alt proiect de hotărâre, aprobat în aceeași ședință, a vizat nominalizarea reprezentanților CL în comisiile privind evaluarea și asigurarea calității și a comisiilor pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar din unitățile de învățământ din Mangalia. Totodată, s-a mai aprobat înființarea Clubului Seniorilor, pe locul fostei Piețe agroalimentare, situată în apropiere de stațiunea Saturn.

De asemenea, CL Mangalia a votat documentația tehnică aferentă proiectului de reabilitare a canalizării pluviale din unele zone ale orașului. Un alt proiect de hotărâre adoptat în unanimitate a vizat participarea Mangaliei, ca membru fondator, în cadrul Asociației de Management al Destinației Turistice Mangalia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2344 secunde