Concurs Sărăcimea din Corbu nu dă ajutorul social pe salariu

401

Articole de la același autor

Mulți localnici din comuna Corbu s-au îmbogățit de pe urma terenurilor, iar asta se vede - au case îngrijite, mașini scumpe. E vorba de o parte dintre ei, cei care au știut să-și chibzuiască banii și să-și îmbunătățească viața. Sărăcimea comunei trăiește din ajutorul social și se mulțumește cu atât.

Când agenții economici vin în comună cu oferte de locuri de muncă, nimeni nu se arată interesat. În Corbu, 65 de persoane beneficiază de ajutor social, după cum ne-a declarat Ioana Brabete, asistent social la primăria din localitate. Au fost ani când în evidențele primăriei se aflau sute de dosare.
Din decembrie, sunt disponibile 20 de posturi de muncitor calificat la Năvodari, dar niciun beneficiar de ajutor social nu s-a arătat interesat. "Cei care iau ajutor social nu au vrut niciodată să-și găsească un loc de muncă. Știu doar să vină și să întrebe dacă le dăm banii, dacă s-a mărit ajutorul", a declarat asistentul social.
Se mulțumesc cu puțin. Ajutorul social variază între 80 și 320 de lei. Pentru banii pe care îi primesc, oamenii trebuie să muncească în comună între 24 și 72 de ore, în funcție de valoarea ajutorului.
Tot anul trecut, povestește Ioana Brabete, erau disponibile posturi de gardieni publici în Năvodari. Nu a vrut nimeni să se angajeze, chiar dacă multe dintre familiile care primesc ajutor social au și câte cinci copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2134 secunde