Şase clădiri din județul Constanța vor fi iluminate în roșu, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

3346
Şase clădiri din județul Constanța vor fi iluminate în roșu, de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei - cladiri-2-1679577119.jpg

Articole de la același autor

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei este sărbătorită în data de 24 martie, ocazie cu care, anul acesta, aproximativ 60 de clădiri emblematice din România vor fi iluminate în roșu, culoarea simbol a luptei împotriva tuberculozei. Împreună cu autoritățile locale și județene şi instituţii din 27 de județe, parteneriatul Stop TB România se alătură eforturilor mondiale de conștientizare a populației cu privire la tuberculoză, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei.

Potrivit organizatorilor, Fundația Romanian Angels- Apelul Îngerului Român, în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR), cu sprijinul Active Citizens Fund Romania, sloganul campaniei de informare și conștientizare derulată anual este „Respiră sănătos”.

Acest lucru înseamnă prevenire, identificarea simptomelor relevante, diagnosticare în cel mai scurt timp şi tratament corect, continuu şi de calitate, până la vindecare. Totodată, înseamnă servicii de suport în comunitate şi susţinere financiară prin indemnizație de hrană acordată pe toată perioada tratamentului pentru pacienţii cu tuberculoză. De asemenea, înseamnă şi aşezarea pacientului în centrul sistemului de sănătate şi tratarea acestuia ca un întreg, nu ca o singură afecţiune. De aceea, anul acesta se urmăreşte readucerea în spaţiul public a discuţiei despre tuberculoză şi tulburări mintale, afecţiuni stigmatizante care, de cele mai multe ori, se întâlnesc şi se potenţează.

În această zi, şase clădiri sau obiective reprezentative din județul Constanța vor fi iluminate în roșu, ca urmare a răspunsului pozitiv al autorităților locale și județene la invitația parteneriatului Stop TB. Acestea sunt: Farul Genovez, Consiliul Județean Constanța, Centrul Multifuncțional Educativ „Jean Constantin” Constanța, podul „Sfânta Maria” Cernavodă, podul rutier de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră din Medgidia şi parcul „Nicolae Bălcescu” Medgidia. Precizăm că CT BUS Constanța, dar și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” se implică în campania din acest an, prin proiectarea, în sistemele proprii, a materialelor video de comunicare şi informare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6382 secunde