Satele Casian și Palazu Mic, la un pas de a fi inundate de răul Casimcea

378

Articole de la același autor

Râul Casimcea le-a dat emoții autorităților județului Constanța și locuitorilor satelor Casian și Palazu Mic, în cursul zilei de sâmbătă, 13 februarie. Debitul râului, situat pe raza comunei Grădina, a crescut îngrijorător în ultimele zile din cauza precipitațiilor și a topirii ghețurilor, existând pericolul unei avarii la barajul de acumulare Cheia. De asemenea, mai multe gospodării din zonă riscau să fie inundate.
Grupul de Suport Tehnic al Direcției Apelor Dobrogea Litoral a acționat pentru evacuarea surplusului de apă din acumularea din spatele barajului pentru preîntâmpinarea unei avarii. Primarii comunelor Grădina și Mihail Kogălniceanu au avertizat locuitorii asupra pericolului inundării a aproximativ 30 de gospodării din satele Casian, respectiv Palazu Mic, luându-se în calcul chiar și evacuarea lor.
În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, apele s-au mai retras. "Din fericire, debitul și nivelul apei a scăzut cu aproximativ un metru, iar pericolul de inundații a trecut", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureșan, duminică, 14 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.5161 secunde